Heliövaara finaaliin kauden viimeisessä turnauksessaan Portugalissa

4.12.2020  |  20:12  |  Raportit

Heliövaara/Glasspool ovat iskeneet tiensä loppuotteluun, kuva: Maia Open

Nelinpeliässä Harri Heliövaara, 31, on edennyt jälleen loppuotteluun ATP Challenger -kiertueella.

Heliövaara pelaa kauden viimeistä ammattilaisturnaustaan Portugalissa. Heliövaara (nelinpelin ATP-114) ja brittiläinen Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-154) ovat neljänneksi sijoitettuina edenneet kolmen voiton turvin loppuotteluun. Suomalais-brittiläiskaksikko voitti avauskierroksella espanjalaiset Carlos Taberner/Bernabe Zapata Miralles 6-1, 6-3, puolivälierässä isäntämaan Goncalo Falcao/Pedro Sousa 6-3, 6-2 ja perjantaisessa välierässä kukistui toiseksi sijoitettu pari Andre Begemann/Albano Olivetti 6-3, 6-4. 36-vuotias Begemann on ollut nelinpelin maailmanlistalla sijalla 36 (tällä hetkellä ATP-96) ja hänen palkintokaapissaan on myös neljä ATP-turnausvoittoa.

– Onhan se erinomainen tilanne päästä päättämään kausi jälleen yhdessä finaalissa. Tuntuu, että Glasspoolin kanssa löytyi harvinaisen hyvä yhteispeli heti alusta asti ja nyt vaan yritetään pitää sama meininki loppuun asti. Tiukka vastus on finaalissa, mutta tiukassa iskussa olemme mekin, kommentoi Heliövaara.

Lauantaisessa loppuottelussa noin klo 17.00 alkaen asettuvat vastaan kolmanneksi sijoitetut Zdenek Kolar/Andrea Vavassori. Ottelua voit seurata ATP:n livestream-palvelusta täältä. Erityisesti Kolar on suomalaiselle tuttu, sillä he pelasivat yhdessä lokakuussa niin ikään Portugalissa – tuolloin oli tuloksena finaalipaikka.

ATP CHALLENGER 80 | PORTUGALI
LIVESTREAM

Heliövaaran syksy on ollut erinomainen, kun tilille on tullut kaksi turnausvoittoa (marraskuussa Emil Ruusuvuoren kanssa Bratislavassa ja syyskuussa Szymon Walkowin kanssa Italiassa). Lisäksi suomalainen on ollut kahteen kertaan loppuottelussa turnauvoittojen välisenä aikana. Heliövaaran syksyn erinomaisuutta ja erilaisuutta korostaa myös, että jokaisella viikolla on hänen rinnallaan ollut eri pari.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool taipui loppuottelussa… →