Heliövaara/Glasspool loppuotteluun Turkissa – Heliövaara nousee nelinpelin maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon

22.1.2021  |  18:09  |  Raportit

Harri Heliövaara, 31, ja brittiläinen Lloyd Glasspool, 27, ovat edenneet ATP Challenger -turnauksen nelinpelin loppuotteluun Turkissa. Kokenut suomalaispelaaja tulee nousemaan jo finaalipaikan ansiosta nelinpelin maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon ensi maanantaina julkaistavassa listauksessa.

Heliövaara on jatkanut tänä vuonna siitä mihin viime vuonna jäi. Ennätysrankingit menevät uusiksi viikosta toiseen ja samoin käy myös tämän viikon jäljiltä. Hieman alle kaksi viikkoa sitten alkoi Heliövaaran kausi upeasti, kun hän ja Emil Ruusuvuori ottivat komean voiton ATP-tasolla – duo oli myös pisteen päässä, tarkemmin sanoen senttien päässä, välieräpaikasta (lue lisää). Tällä viikolla tie on vienyt korkeimman tason Challenger-turnauksen loppuotteluun.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-108)/Glasspool (ATP-151) etenivät kovilla sisäkentillä pelattavan turnauksen välieriin kahdella voitolla ilman erätappiota: avauskierroksella he voittivat kolmanneksi sijoitetun yhdysvaltalaisparin Nathaniel Lammons/Jackson Withrow 7-6, 6-4 ja puolivälierässä parin Zdenek Kolar/Szymon Walkow 6-4, 6-3. Perjantaisessa välierässä oli vastassa ykköseksi sijoitetut 43-vuotias israelilainen Jonathan Erlich (ATP-70) ja 29-vuotias valkovenäläinen Andrei Vasilevski (ATP-87).

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi murtoa erän puolivälissä, ensin onnistuivat Erlich/Vasilevski ja heti perään vastamurrossa Heliövaara/Glasspool. 3-3 tilanteesta mentiin syöttövuorot pitäen aina tie-breikkiin asti. Siinä suomalais-brittiläispari otti minimurrolla 6-5 johdon ja erä tuli kotiin Heliövaaran ässällä 7-6(5). Toisessa erässä edettiin tasatahtia 3-3 tilanteeseen, sitten iskivät Heliövaara/Glasspool uuden vaihteen silmään. Murto, pito ja murto toivat otteluvoiton kärkisijoitetusta parista 7-6(5), 6-3.

– Nyt voi kyllä hyvällä omatunnolla sanoa, että aika iso virstanpylväs paluun jälkeen on saavutettu. Jokainen tosissaan kilpaileva tennispelaaja haluaa TOP100-sijoituksen saavuttaa ja nyt voi sanoa kuuluvansa itse siihen eliittiporukkaan, joka on tuossa onnistunut. Mahtavan onnellinen olo, vaikkei tämä viikko olekaan vielä ohi. Huomisessa finaalissa voikin sitten varmasti pelata paineettomassa tilanteessa omaa parasta peliään, kommentoi Heliövaara.

Lauantaisessa loppuottelussa noin klo 14.00 alkaen on vastassa toiseksi sijoitetut 26-vuotias ruotsalainen Andre Göransson (ATP-91) ja 29-vuotias hollantilainen David Pel (ATP-86).

ATP CHALLENGER 125 | TURKKI
LIVESTREAM

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool kärsivät tiukan… →