Heliövaara/Glasspool kärsi finaalitappion – suomalaiselle uusi ennätysranking

20.2.2021  |  18:45  |  Raportit

Harri Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool kärsivät finaalitappion ATP Challenger -turnauksessa Italiassa. Heliövaaran nelinpeliranking tulee nousemaan tulevalla viikolla uuteen ennätyslukemaan 97.

Sijoittamaton suomalais-brittiläiskaksikko ylsi loppuotteluun kolmella voitolla. Lauantaisessa finaalissa asettui vastaan turnauksen ykköseksi sijoitetut Hugo Nys/Tim Pütz. Avauserä oli todella tasaväkinen – ykköseksi sijoitettu pari pääsi syöttämään erävoitosta tilanteessa 6-5 murrettuaan suomalaisen syötön. Heliövaara/Glasspool onnistui kuitenkin murtamaan takaisin ja pakottamaan ratkaisun tie-breikkiin. Nys/Pütz vei tie-breikin ja ottivat myös toisessa erässä tarvittavan murron, mikä toi otteluvoiton erin 6-7(4), 3-6.

– Tiukkaa oli finaalissa, mutta ratkaisuhetkillä vastustajilta löytyi paremmat rutiiniratkaisut tänään. Heidän syöttönsä olivat aavistuksen meitä tarkempia ja palautuksissa oli myös aavistuksen enemmän voimaa. Toki ensimmäisen erän tie-break olisi voinut mennä kummalle vain ja toisessakin meillä oli murtopalloja, mutta nyt kävi näin, kertoi Heliövaara.

– Hieno kisa kuitenkin taas Glasspoolin kanssa ja toivottavasti vire jatkuu seuraavat kaksi viikkoa Las Palmasissa.

ATP CHALLENGER 125 | ITALIA

Kulikovan tie katkesi välieriin

Anastasia Kulikova (WTA-542) tavoitteli finaalipaikkaa ITF-turnauksessa Tunisiassa. Lauantaisesta välierästä tuli erittäin tasaväkinen, mutta lopulta puolalainen Weronika Falkowska (WTA-730) vei voiton erin 6-4, 4-6, 3-6. Kulikova ylsi myös nelinpelin välieriin.

– Sain monia hyviä otteluita tällä viikolla. Koitan pelata nyt mahdollisimman paljon, jotta saan tuntuman ja itseluottamuksen takaisin. Pelissäni tulee esille jo hyviä asioita, eli kohta seuraavaa viikkoa, kertoi Kulikova.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Aluekilpailuiden hakeminen ja… →