Heliövaara: ”Emme varmasti pelkää ketään vastustajaa”

16.11.2023  |  09:09  |  Ennakot

Suomen joukkueen kokenein pelaaja, Harri Heliövaara, odottaa Davis Cupin finaalivaihetta luottavaisena.

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, on kovassa nosteessa. Vuonna 2018 joukkue pelasi II-ryhmässä; voitot kerta toisensa jälkeen ovat nostaneet Suomen jo maailman kahdeksan parhaan joukkoon. Kapteeni Jarkko Niemisen aikakaudella on voitto-tappiotilasto komea 9/3. Maailmanlistasijoitus on historiallisen korkealla lukemassa 14.

”Onhan se äärettömän kova lukema ja suoritus näin globaalissa lajissa”, kiteytti vuoden valmentajana Tennisgaalassa palkittu Nieminen.

Suomi kohtaa Kanadan MM-puolivälierässä tiistaina 21.11. klo 16.00 (CET). Tutustu kisasivustoon täältä. Kapteeni Nieminen kertoo niin Kanadan kuin Suomen tykkäävän aggressiivisesta tenniksestä; lue kapteenin mietteet tulevasta ottelusta täältä.

Nelinpeliässä Heliövaara on syksyn ajan vaihdellut pelipariaan ATP-kiertueella, kun Kiinan kiertueen aikaan tuli tieto hänen ja Lloyd Glasspoolin erosta. Nyt Heliövaara avasi blogissaan, että vuosi 2024 alkaa yhdessä australialaisen John Peersin kanssa.

”Tarkoituksena on pelata vähintään ensimmäiset kolme kuukautta yhdessä ja katsoa sen jälkeen, miten homma on lähtenyt luistamaan. Peers kertoi, että hänen kokemuksestaan tuossa vaiheessa tietää yleensä jo aika hyvin onko yhteispelillä tulevaisuutta”, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

Heliövaara on tällä hetkellä nelinpelin maailmanlistan 29. ja Peers 39.

LUE KOKO BLOGI

Splitin sensaatiomaisissa otteluissa oli yksi eroavaisuus aiempaan menestysreseptiin. Nelinpeli ei tuonut kriittisiä pisteitä. Sensaatio sai kuitenkin täydellisen lopetuksen nelinpelissä, kun Heliövaara/Patrick Kaukovalta voittivat maailmanlistan ykkösen Austin Krajicekin ja juuri US Openin voittaneen Rajeev Ramin. Tämä sinetöi Suomen 3-0 voiton Yhdysvalloista.

Heliövaara on ollut jo pitkään Suomen kantavia voimia. Ennen Splitin turnausta oli hän uskomattomassa kymmenen nelinpeliottelun voittoputkessa; viimeisin tappio oli niinkin kaukaa kuin vuodelta 2012.

Heliövaara kertoo hänen ja koko joukkueen lähtevän nälkäisinä Málagaan.

”Emme varmasti pelkää ketään vastustajaa. Meillä on Davis Cupissa voittava meininki, jonka uskomme kantavan ketä tahansa vastaan. Yksittäisissä otteluissa olemme onnistuneet viime vuosina kääntämään tiukat paikat kotiin ja samaan uskomme pystyvämme nytkin.”

Kapteeni Nieminen ennakoi Suomen ja Kanadan välillä nähtävän aggressiivista tennistä sekä hän odottaa näkevänsä kanadalaisista pelikentällä Felix Auger-Aliassimen ja Gabriel Diallon kaksinpeleissä sekä Vasek Pospisilin nelinpelissä.

”Kanada on viime vuoden mestarina kova pala. Shapovalovin puuttuminen kokoonpanosta totta kai kirpaisee heitä, mutta nimimiehiä riittää siitä huolimatta. Auger-Aliassime on kenelle vain vaikeasti voitettavissa, minkä lisäksi Pospisil on nelinpelissä erittäin kova luu, vaikka hän harvoin sitä pelaakin. Mutta olisiko heillä kuitenkin hieman liikaa tyytyväisyyttä mukana Málagassa viime vuoden voiton jäljiltä?”

Jaa:

Seuraava uutinen: Tervetuloa tennisrippileirille kesäkuussa… →