Davis Cup Final 8: Kapteeni Niemisen spekuloinnit ottelupareista

15.11.2023  |  10:30  |  Ennakot

Kapteeni Jarkko Nieminen vieraili toistamiseen Verkolla-podcastissa, jossa käsiteltiin maajoukkuekapteenin pelaajauraa yleisökysymysten kautta sekä tietysti ensi viikolla koittavaa Davis Cup Final 8 -vaihetta Málagassa.

TUTUSTU KISASIVUSTOON

Suomen ja Kanadan välinen MM-puolivälierä pelataan tiistaina 21.11. klo 16.00 (CET). Joukkueet nimeävät pelaavat pelaajansa pelipäivän iltapäivällä. Niemisen kanssa spekuloitiin mahdollisuutta, että maat laittavat kaksinpeleihin maailmanlistasijoitusten mukaisesti korkeimmalle sijoitetut pelaajat.

”Todennäköisin vaihtoehto on Auger-Aliassime ja Diallo kaksinpelissä sekä Pospisil nelinpelissä jonkun kanssa”, mietti Nieminen.

Suomi: Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrick Kaukovalta, Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen

 

Kanada: Felix Auger-Aliassime, Gabriel Diallo, Alexis Galarneau, Milos Raonic ja Vasek Pospisil

Alla on potentiaaliset otteluparit ja kapteenin ajatukset näistä.

Otto Virtanen – Gabriel Diallo

Virtanen (ATP-170) ja Diallo (ATP-136) ovat ikätovereita. 22-vuotiaat pelaajat ovat peliurillaan hyvin samankaltaisessa tilanteessa. Menestystä on tullut ATP Challenger -kiertueella ja yksittäisiä maailmanluokan suorituksia nähdään tasaisin väliajoin.

”Diallolla on hyvä syöttö, aggressiivinen pelityyli ja saa varsinkin kämmeneltä palloon hyvin vauhtia; sama sopii myös Ottoon. Voisi oikeastaan sanoa koko Kanadan joukkueesta ja meistä, että tykkäämme pelata aggressiivista tennistä. Diallossa ja Virtasessa on paljon samaa. Tavoitteena on, että Otto pystyy pelaamaan monipuolisemmin ja paremmalla laadulla. Ja sanomattakin on selvää, että ykkössyötön prosentti ja palautus tulevat olemaan isossa roolissa.

Emil Ruusuvuori – Felix Auger-Aliassime

Ruusuvuori (ATP-71) ja Auger-Aliassime (ATP-29) kohtasivat toisensa vuoden 2022 Australian avoimissa. Kaksikko tarjoili silloin täyden viiden erän koitoksen; suomalaispelaaja johti 2-1 erissä, mutta kanadalainen tuli ohi.

”Molemmat tykkäävät toistensa pelityylistä. Jos tämä pelipari toteutuu, tullaan näkemään todella kovatempoista ja aggressiivista peliä. Palloa otetaan aikaisin ja kahden vahvan liikkujan kohdatessa nousee pelitempo väkisinkin kovaksi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tasopiste- ja Yearly… →