Harvinaista herkkua nelinpelaajille – Tällainen on Kontisen finaalipäivä

14.11.2016  |  12:54

 

Henri Kontinen ja John Peers pääsevät nauttimaan muiden nelinpelaajien tapaan Lontoon ATP-finaaleissa harvinaisesta herkusta. He tietävät täsmälleen, mihin kellonaikaan heidän ottelunsa alkavat, sillä nelinpelit aloittavat päivä- ja iltasessiot. Kontinen/Peers ja Feliciano Lopez/Marc Lopez astelevat tänään valtavan O2-areenan keskuskentälle kello 18 (kello 20 Suomen aikaa). 

Mutta mitä mahtuu Kontisen päivään sitä ennen?

– Nukun niin pitkään kuin uni maittaa. Meillä on hotelliltamme venekuljetukset Thamesia pitkin O2:lle, ja syön todennäköisesti areenalla lounaan. Kun iltapäivän kaksinpeli on ohi, menemme sentterille lyömään. Jos 16.30 aikoihin emme pääse sinne, menemme harjoituskentälle, Kontinen sanoo.

– Käymme perusasiat matsista läpi, mutta emme sen ihmeempää. Juuri ennen matsia kuuntelen musiikkia tai juttelen Johnin kanssa, vähän fiiliksen mukaan. Teemme perusalkulämmittelyt. Tänään on helppoa, kun tiedämme tarkan alkamisajan. Iltapäivään ei kuulu kyttäilyä kuten silloin, kun pelaamme jonkun kentän neljännen matsin.

 

Tiilikainen kapteenina 

Kontinen ja Peers tuntevat jo toistensa rytmit ja toiveet hyvin. 

– Johnille on esimerkiksi tärkeämpää lyödä keskuskentällä matsien välissä, kun taas mulle sillä ei ole juuri merkitystä. 

– Itse tykkään pelata treenivastusten kanssa pisteistä varsinkin, jos edellisestä matsista on kulunut aikaa. Sillä saa hyvin rytmiä. Nyt siihen ei ole niin tarvetta, kun meillä on tiivis putki alla.

Lontoon ATP-finaaleissa ja Pariisin Masters-turnauksessa Kontinen/Peersiä on auttanut Suomen Davis Cup -maajoukkueen kapteeni Kim Tiilikainen.

– Kimi on hoitanut roolinsa Davis Cupissa tosi hyvin, ja hän tuli heti mieleeni, kun mietimme Johnin kanssa henkilöä, joka voisi olla auttamassa meitä näissä kauden viimeisissä kisoissa, Kontinen sanoo.

– Kimi on täälläkin mukana enemmän kapteenin kuin valmentajan roolissa. Hän on treenauttanut meitä ja auttanut perusjutuissa. 

 

ATP-finaalien livescore ja tulokset: http://www.atpworldtour.com 

Jaa:

Seuraava uutinen: \”Kun pelaamme omaa… →