Kontinen/Peers valmiina ATP-finaaleihin: ”Täällä olosta saa kummasti energiaa\

13.11.2016  |  18:57

Henri Kontinen ja John Peers aloittavat ottelunsa Lontoon ATP-finaaleissa maanantaina. He kohtaavat kello 20 Suomen aikaa alkavassa ensimmäisessä ottelussaan neljänneksi sijoitetun parin Feliciano Lopez/Marc Lopez

– En ole kohdannut heitä koskaan parina, mutta olen pelannut kumpaakin vastaan joskus. Lopezit ovat pelityyliltään hyvin erilaisia; Feliciano tulee kaksinpelissäkin hyvin verkolle, hän on vasuri ja hänellä on yksi parhaista syötöistä. Marc jää puolestaan mielellään taakse ja lukee peliä loistavasti. Lopezit täydentävät hyvin toisiaan, Kontinen kommentoi espanjalaisparia.

Sunnuntaina Kontinen/Peers harjoitteli O2-areenan VIP-puolen ykköskentällä, mutta he ovat ottaneet muutaman kerran tuntumaa keskuskenttäänkin.

– Alusta on aika perus ja samanlainen kaikilla kentillä täällä. Onhan katsomo iso, mutta ei sitä matsin aikana huomaa, kun se on pimennetty. Hyvän tunnelman pistän otteluissa merkille, mutta en sitä, onko katsojia kaksi vai 10 000, Kontinen sanoo.

Viime vuoden lopusta yhdessä pelannut suomalais-australialainen pari on luonnollisesti innoissaan ATP-finaalipaikasta.

– Kyllä sen tähän aikaan vuodesta tuntee, että kausi on ollut pitkä, mutta nyt ei haittaa yhtään, että loma ja treenikausi jäävät lyhyemmiksi. Masters-voitosta ja täällä olosta saa kummasti energiaa, Kontinen naurahtaa.

– Olen yleensäkin pelannut loppukaudesta hyvin.

Peers keräsi menestystä isoissa kisoissa jo Jamie Murrayn parina, ja nyt hän kuuluu Kontisen kanssa tämän kauden suuriin menestyjiin. ATP-finaaleihin kaksikko lähtee viidenneksi sijoitettuna. Kontisen henkilökohtainen ATP-ranking on jo 10.

– Kun voittaa muutaman hyvän matsin putkeen, alkaa tuntua, että kaikki pallot pomppivat kotiin päin. Pääsee voittamisen rytmiin.

– Tähän kauteen on mahtunut paljon kivoja viikkoja, mutta myös hetkiä, jolloin peli ei ole kulkenut. Siksi kisavoittojen lisäksi muutama ekan kierroksen voitto on jäänyt erityisesti mieleeni. Olen saanut niistä positiivista energiaa, Kontinen sanoo.

Kontinen ja Peers ovat oppineet vuoden aikana toisistaan paljon paitsi kentällä, myös sen ulkopuolella. 

– Monet opit tulevat ajan kanssa. Olemme kaikki erilaisia pelaajia ja tyyppejä, ja tottuminen vie aikansa. Nyt tunnemme toistemme reagoinnit ja miten toinen pelaa sekä tiedämme, miten itse kannattaa sijoittautua.

– Toki mietimme, miten voimme pelata tiiminä paremmin, mutta virheet ovat yleensä henkilökohtaisia. Siksi kannattaa keskittyä siihen, mihin voi itse vaikuttaa. Tiedän, että John tekee kentällä parhaansa ja hän tietää minun toimivan samoin.

Kontinen ja Peers kohtaavat (Round Robin) myös Fleming/McEnroe-ryhmän muut tiimit Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut’n ja Raven Klaasen/Rajeev Ramin. Ottelut pelataan keskiviikkona ja perjantaina. Nelinpelien välierät ovat ohjelmassa lauantaina ja loppuottelu sunnuntaina.

 

Näin ATP-finaalit pelataan: http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/barclays-atp-world-tour-finals/605/draws 

Jaa:

Seuraava uutinen: Harvinaista herkkua nelinpelaajille… →