Hallitseva Suomen mestari Ahti ja kotiyleisön suosikki Leskinen SM-finaaliin

17.12.2022  |  16:18  |  Raportit

Vesa Ahti, Smash-Kotka

Hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Vesa Ahti ja kotikentällä pelaava Santtu Leskinen ovat edenneet SM-kilpailun loppuotteluun. Kyseessä on samalla kauden 8. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu.

LUE MYÖS – REMANDER & GABRAN KOHTAAVAT SM-FINAALISSA
KAAVIOT
KUVAPANKKI

Kotiyleisön suosikki, TVS-Tenniksen kasvatti, Santtu Leskinen eteni loppuotteluun kukistamalla 20-vuotiaan Oskari Eerolan (Smash-Kotka). Leskinen aloitti ottelun vakuuttavasti kotikentällään ja siirtyi nopeasti syötönmurrolla johtoon. Turkulainen Leskinen ei nostanut jalkaa kaasulta vaan sinetöi avauserän voiton 6-1. Toisessa erässä nähtiin tasaisempaa kamppailua ja lopulta ratkaisua haettiin tie-breikistä. Kokeneempi Leskinen eteni finaaliin suoraan kahdessa erässä 6-1, 7-6. Leskinen hakee uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta sunnuntaina.

– Ensimmäisen erän voitto tuli aika helposti, toinen puolestaan hieman rimpuillessa. Tosi hyvä fiilis kuitenkin pelata ja kroppa on ihmeen hyvässä kunnossa, vaikka kisassa tulee niin paljon matseja viikon aikana. Turussa on erityisen mukava pelata, kun perhe ja ystävät ovat kannustamassa. Täällä on tullut asuttua ja treenattua niin monta vuotta. Huomista finaalia odotetaan jo innolla, kommentoi Leskinen ottelun jälkeen.

Santtu Leskinen, TVS

Toisen välierän voittajaksi selviytyi hallitseva Suomen mestari Ahti (Smash-Kotka). Otteluvoitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä kilpailun 15-vuotias yllättäjä Linus Lagerbohm (HVS) pelasi erinomaisen ottelun. Lagerbohm aloitti ottelun todella terävästi ja siirtyi heti alussa syötönmurron turvin johtoon. Lagerbohm ei luopunut johdostaan ja hävisi avauserässä ainoastaan kolme pistettä omissa syöttövuoroissaan. Toisessa erässä Ahti nosti tasoaan ja samalla Lagerbohmin ykkössyöttö alkoi takkuilla. Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 1-1.

Kolmannessa erässä aloitteen otti nuori Lagerbohm, joka pääsi jo syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa. Kokeneempi Ahti piti kuitenkin hermonsa kylmänä ja onnistui syötönmurrossa ratkaisevalla hetkellä. Finalisti ratkaistiin tie-breikissä, jonka Ahti lopulta vei selkeästi 7-2 nimiinsä.

– Fiilis on todella hyvä, kun jälleen etenee finaaliin. Linus tuli todella vahvasti päälle ottelun ensimmäisessä erässä, mutta oma henkinen vahvuus oli kohdillaan ja sain käännettyä pelin. Syöttö on kulkenut hyvin koko viikon ajan. Huomenna on finaalissa todella makoisaa pelata Santtua vastaan sen kotiluolassa, kommentoi Ahti finaaliin päästyään.

Tulokset

[5] Santtu Leskinen – Oskari Eerola [8] 6-1, 7-6
[2] Vesa Ahti – Linus Lagerbohm 3-6, 6-2, 7-6

Kaksinpelin finaalit ohjelmassa sunnuntaina – Ruutu Urheilu välittää

Kaksinpelin finaalit pelataan sunnuntaina Jarkko Nieminen Areenalla klo 11.00 alkaen. Ottelut Ruutu Urheilulle selostaa Ville Nygård.

Sunnuntai 18.12. klo 11 alkaen
naisten kaksinpelin finaali, klo 11 | Stella Remander – Emelie Gabran
miesten kaksinpelin finaali, klo 13 | Vesa Ahti – Santtu Leskinen

RUUTU URHEILU

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Tiainen/Tiainen ja Gabran/Remander… →