Erittäin tiukat naisten välierät – loppuotteluun etenivät GT ja Smash

1.2.2020  |  19:03  |  Raportit

Naisten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun etenivät Grani Tennis ja Smash. Pronssiottelussa kohtaavat Tampereen Tennisseura ja Smash-Kotka.

Finaalitapahtuma isketään 8.2. Talin Tenniskeskuksessa. Tapahtumassa pelataan karsintaottelut, pronssiottelut ja mestaruusottelut. Lipunmyynti tapahtumaan on aukaistu – tapahtumaan myydään aluelippuja 10 euron hintaan.

LIPUNMYYNTI

Finaalitapahtuman aikataulu
klo 10:00 karsintaottelut
klo 10:00 pronssiottelut
klo 14:00 loppuottelut

GT:n naiset seurahistoriansa ensimmäiseen loppuotteluun

Targa Arenalla Kauniaisissa olivat vastakkain runkosarjan ykkönen Grani Tennis ja neljäs Tampereen Tennisseura.

KUVAGALLERIA

Vierailijajoukkue TaTS tuli ryminällä otteluun Emma Eerolan ja Emilia Hartmanin vahvojen otteiden johdosta. Eerola vei avauserän Ella Tuomelalta (GT) 6-2 ja Hartman otti ensimmäisen kiinnityksen Emelie Gabranilta 6-0. Eerolan ja Tuomelan toinen erä oli jo huomattavasti tiukempi, mutta lopulta Eerola siirsi TaTS:n johtoon lukemin 6-2, 7-5.

Kakkospelaajien ottelu näytti menevän Hartmanin tahtiin, kun hän siirtyi jo toisessa erässä 5-2 johtoon. Gabran ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taisteli tiensä takaisin otteluun. Gabran saikin kaivettua erän itselleen tiebreikissä 7-6. Ottelun vuoristoratamainen luonne jatkui myös ottelutiebreikissä. Molemmat pelaajat kävivät vuorotellen johdossa, mutta lopulta Gabran suoritti ihmenousunsa loppuun asti erin 0-6, 7-6, 11-9.

Emelie Gabran

Nelinpeliin joukkueet asettivat seuraavat parit: Tuomela/Sade Scharlin (GT) – Eerola/Hartman (TaTS). Tuomela/Scharlin oli ottelussa niukasti etevämpi 7-6, 7-6. Näin GT eteni ensimmäistä kertaa loppuotteluun. Miesten puolella seuralla on mestaruuskin liigatasolta.

– Mahtavalta tuntuu! Oli todella tiukat ottelut. Emelie antoi meille mahdollisuuden voittoon nousemalla voittoon kaksinpelissä. Nelinpelissä meillä kulki hyvin, juttelivat GT:n joukkueen pelaajat yhteen ääneen.

– Tuntuu todella hyvältä. Olen iloinen koko joukkueesta. Koko kausi on sujunut hyvin ja nyt meille varmistui mitalikin. Lähdemme taistelemaan finaaliin, kertoi kapteeni Veera Knuuti.

Smash ottelupallojen takaa loppuotteluun – ”Olen tosi tyytyväinen koko joukkueeseen”

Kotkan Tennishallilla olivat vastakkain Smash-Kotka ja Smash, eli smashilaisten välienselvittely.

Ykköspelaajien ottelussa olivat vastakkain Oona Orpana ja Ella Haavisto, eli naisten maajoukkueen pelaajat kohtasivat toisensa ensi viikolla pelattavan Fed Cup -kotiturnauksen kynnyksellä. Orpanan vahvat peruslyönnit olivat tällä kertaa Haavistolle liikaa erin 6-0, 6-2.

Toisessa kaksinpelissä kohtasivat Venla Ahti (Smash-Kotka) ja Tanja Tuomi (Smash). Tuomi onnistui nappaamaan avauserän 6-4, mutta toisen erän otti Ahti selvästi 6-1. Ratkaisu haettiin siis ottelutiebreikistä, josta ei draamaa puuttunut. Kotkalaiset pääsivät jo nuolaisemaan, kun Ahti johti jo 9-5. Kuitenkin Tuomi selvitti ottelupallot ja väänsi myös seuraavat kaksi pistettä itselleen, eli otteluvoitto Tuomelle luvuin 6-4, 1-6, 11-9 ja ratkaisu nelinpeliin.

Tanja Tuomi

Nelinpelissä Smash-Kotkan Orpana/Ahti avasi vahvasti vieden avauserän Smashin parilta Haavisto/Piia Suomalainen 6-1. Jälleen kerran oli kuitenkin Smashin vuoro nousta. Tapahtumarikas nelinpeli kääntyi Suomalaiselle ja Haavistolle 1-6, 6-4, 10-7.

– Oli tosi kivaa pelata, kun ei ole kipuja. Nelinpelin alku oli hieman tahmea itseltäni, kun en ole niin paljon pystynyt treenaamaan. Vähitellen sain rytmistä kiinni. Oona ja Venla pelasi ensimmäisen erän todella hyvin, mutta taisteltiin loppuun asti ja se palkittiin. Tanja otti myös loistavan taisteluvoiton, hän oli jo ottelutiebreikkiä häviöllä 5-9 ja onnistui nousemaan ja kääntämään ottelun itselleen. Olen tosi tyytyväinen koko joukkueeseen, kommentoi kapteeni Suomalainen.

Smash pääsee näin yrittämään paluuta mestaruuskantaan. Viimeksi itä-helsinkiläiset tuulettivat Tennisliigan mestaruutta kaudella 2013-2014.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hallitseva mestari HVS… →