Hallitseva mestari Heliövaara tippui avauskierroksella – Niklas-Salminen ja Virtanen jatkoon

24.6.2020  |  19:57  |  Raportit

Keskiviikkona käynnistyivät kaksinpelien pääsarjat ulkokenttien SM-kilpailuissa. Päähuomio kiinnittyi miesten kärkisijoitettujen otteluihin – naisten sijoitetut pelaajat astuvat kentille torstaina. Päivän suurimmasta yllätyksestä vastasi Leevi Säätelä (HVS), joka tiputti hallitsevan ulkokenttien mestarin Harri Heliövaaran (Sata).

Torstaista alkaen on mahdollista seurata turnausta myös Ruutu Urheilun kautta. Lähetykset alkavat klo 9:00. Päivän ensimmäisinä lähetettävinä otteluina ovat klo 9:00 [5] Ella Haavisto (Smash) – Sade Scharlin (HVS), klo 11:00 Santtu Leskinen (TVS) – Oskar Antinheimo (HVS) ja klo 13:00 [1] Patrik Niklas-Salminen (HVS) – Iiro Vasa (ÅLK).

Torstaina ovat vuorossa kaksinpelien toiset kierrokset ja nelinpelien avauskierrokset. Päivä alkaa naisten otteluilla klo 9:00 ja miehet astuvat kentille klo 11:00 alkaen. Nelinpelit pelataan päivän päätteeksi.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
RUUTU-LÄHETYKSET
KUVAGALLERIA

Säätelän unelmapeli tiputti Heliövaaran jatkosta

Päivä alkoi ilman suurempia yllätyksiä, kun neljänneksi sijoitettu Eero Vasa (ÅLK), viidenneksi sijoitettu Masi Sarpola (HVS, kuvassa) ja kahdeksanneksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS) raivasivat tiensä toiselle kierrokselle. Roni Rikkonen (TaTS) oli ensimmäinen sijoitettu pelaaja, joka sai maistaa karvasta kalkkia. Kotiseura HVS-Tenniksen Oskar Antinheimo tyylitteli voiton seitsemänneksi sijoitetusta Rikkosesta tiukan avauserän jälkeen erin 7-6, 6-1.

Kolmanneksi sijoitettu hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Otto Virtanen (HVS) avasi kisaurakkansa vakuuttavalla 6-1, 6-3 voitolla Verneri Tuomesta.

– Tosi hyvät tunnelmat – on ollut ikävä tätä fiilistä, että pääsee kamppailemaan tosissaan kentällä. Treenaaminen on ihan kivaa, mutta pitkässä juoksussa se alkaa tylsistyttämään, jos ei pääse kisaamaan. Pelasin tänään peruspelini kautta ja rauhallisesti rakensin pisteitä. Tämä riitti tänään voittoon, kommentoi Virtanen.

Samanaikaisesti Virtasen tyylipuhtaan voiton kanssa oli näköpiirissä ensimmäinen yllätys, kun hallitseva ulkokenttien tuplamestari Harri Heliövaara (Sata) hävisi avauserän Leevi Säätelälle (HVS). Säätelä pelasi erittäin varmasti ja hyödynsi jokaisen paikan, joka jäi toiseksi sijoitetulta Heliövaaralta. Lopulta Säätelä otti uransa yhden kovimmista voitoista suoraan kahdessa erässä 7-6, 7-5.

– Hyvät ja väsyneet ovat tunnelmat, ottelu oli erittäin tiukka ja helteessä 2,5 tuntia otti voimille. En ollut aiemmin voittanut Harrilta edes erää. Tänään uskalsin pelata voitosta ja henkinen kantti piti loppuun asti, kertoi Säätelä.

Ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen takoi keskuskentällä tiensä toiselle kierrokselle. Niklas-Salminen kukisti suoraan kahdessa erässä Panu Virtasen (HVS) 6-3, 6-2. Niklas-Salminen kohtaa torstaina klo 13:00 alkaen ennakkoon kovassa taistelussa Iiro Vasan (ÅLK).

– Ei ollut helppoa pelata matsia noin kolmen kuukauden tauon jälkeen. Aamulla oli jopa hieman outoa pakata kassia turnausta varten, mutta hyvät tunnelmat on nyt avausvoiton jälkeen. Syöttöni kulki tänään hyvin, mutta näkyi otteissani myös pelaamattomuus – tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, kertoi Niklas-Salminen.

Päivän muita huomioitavia jatkoon menijöitä olivat kuudenneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti sekä sijoittamattomat karsinnat läpäisseet Santtu Leskinen (TVS) ja Saska Huttunen (TaTS). Leskinen tyylitteli voiton Sami Huurinaisesta 6-2, 6-2 ja Huttunen voitti Valtteri Ahdin (Smash-Kotka) 6-3, 6-2

Naisten sijoitetut pelaajat saivat vastustajansa keskiviikkona

Naisten kaksinpelissä pelattiin keskiviikkona kahdeksan avauskierroksen ottelua, joista voittajat etenivät toiselle kierrokselle sijoitettuja pelaajia vastaan. Päivän voittajia olivat Laura Hietaranta (HVS, kuvassa), Sade Scharlin (HVS), Emelie Gabran (HVS), Emilia Hartman (TaTS), Clarissa Blomqvist (HTK), Annika Hakovirta (ÅLK), Saara Aerila (RaVS) ja Eveliina Koivupuisto (STS).

Maajoukkuepelaaja Hietaranta avasi urakkansa vaivattomasti voittamalla seurakaverinsa Johanna Ranta-ahon (HVS) 6-1, 6-0.

Kierroksen kohokohtina olivat huimat kolmen erän kamppailut alkuillasta. Ensin Hakovirta onnistui kääntämään ottelun Ella Tuomelaa (ETS) vastaan itsellensä 2-6, 6-3, 6-3, sitten Koivupuisto teki saman tempun Asta Miettistä (ÅLK) vastaan 1-6, 7-5, 6-4 ja myös Aerila (kuvassa) taisteli voiton Satu Kyyrästä (EVS) 6-3, 4-6, 6-4.

Torstaina klo 9:00 alkaen ovat vauhdissa kolmanneksi sijoitettu Emma Eerola (TaTS) ja neljänneksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS). Klo 11:00 Talin massakentille astelevat palloja lyömään kärkisijoitetut Anastasia Kulikova (HVS) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK).

Seuraava uutinen: Naisten puolivälieräparit selvillä… →