Haavisto Suomen mestaruuteen – ”Olen taistellut ja halunnut jatkaa sekä treenannut kovaa – nyt tuli palkinto”

19.12.2021  |  17:21  |  Raportit

Ella Haavisto juhlii ensimmäistä aikuisten kaksinpelin Suomen mestaruuttaan Helsingin Laajasalossa.

NAISTEN KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
[2] Ella Haavisto, Smash – [1] Liisa Vehviläinen, ÅLK 4-6, 6-4, 6-4

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa olivat vastakkain 20-vuotias ykköseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja 19-vuotias toiseksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash). Molemmat pelaajat olivat päässeet hopean syrjään kiinni aikuisten kaksinpelissä SM-tasolla – Vehviläinen ulkokentillä 2020 ja sisäkentillä 2019 sekä Haavisto ulkokentillä 2020. Kaksikko on kohdannut toisensa kansallisilla kentillä peräti 22 kertaa ennen tämän päiväistä ottelua. Haavisto voitti viimeisimmän kohtaamisen ja johtaa myös keskinäisiä 16-6.

Avauserässä Vehviläinen otti hallinnan itselleen varman pelinsä turvin ja siirtyi nopeasti 5-2 johtoon. Numeroista huolimatta oli erään mahtunut useita tasaisia pelejä ja laadukkaita pisteitä. Haavisto olikin pelissä vahvasti mukana erityisesti kämmenlyöntinsä avulla ja tuli 4-5 tilanteeseen. Vehviläinen punnersi itsensä hallitsevaan asemaan vielä kertaalleen ja otti erän 6-4.

Toisen erän alkajaisiksi otti Haavisto murron ja sen turvin johti erää 3-1. Ykkössijoitettu Vehviläinen otti murron kuitenkin takaisin ja tasoitti tilanteen 4-4. Käänteet eivät tähän loppuneet, vaan Haavisto taisteli vaikeimman kautta pidon 5-4 ja heti perään tullut murto tasoitti erät.

Kolmannessa erässä Haavisto ja Vehviläinen menivät tasatahtia ja tasaisesti 4-4 tilanteeseen, jossa Vehviläinen oli lähellä murtoa kuitenkaan siinä onnistumatta. Sitten iski Haavisto ja painavat kämmenlyönnit, mikä toi murron ja Suomen mestaruuden 4-6, 6-4, 6-4.

– Oli todella tiukka ottelu. Liisa laittoi minut todella ahtaalle, mikä pakotti taistelemaan jokaisesta pisteestä alusta loppuun asti. Aloin ensimmäisen erän jälkeen keskittyä vielä paremmin ja kohdensin ajatukseni vain kentällä tapahtuviin asioihin, kommentoi Haavisto.

Haaviston vuosi on ollut haastava ranneleikkauksien johdosta. Hän on pystynyt vasta muutamien viikkojen ajan lyömään myös yläkierteistä rystylyöntiä.

– Nyt tuntuu todella hyvältä. Rehellistä sanottuna on ollut todella vaikeaakin, varsinkin alkuvuoden parit leikkaukset. Olen taistellut ja halunnut jatkaa sekä treenannut kovaa – nyt tuli palkinto.

Haavisto kertoo pelaavansa alkuvuodesta TEHO Sport Tennisliigan otteluita ja tarkoituksena on pelata myös ITF-ammattilaisturnauksia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Leskinen odotetusti Suomen… →