Heliövaara/Leskinen odotetusti Suomen mestaruuteen

19.12.2021  |  18:29  |  Raportit

Miesten nelinpeli päätti sisäkenttien SM-kilpailut Helsingin Laajasalossa. Isäntäseura Sata-Tenniksen nelinpelin ammattilaispelaaja Harri Heliövaara ja TVS-Tenniksen Santtu Leskinen oli turnauksen paras pari.

MIESTEN NELINPELIN LOPPUOTTELU
[4] Harri Heliövaara, Sata/Santtu Leskinen, TVS – Oskar Antinheimo, HVS/Tuomas Rikkonen, TVS 7-6(3), 6-2

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Vaikka Heliövaara/Leskinen ei ollut turnauksen korkeimmalle sijoitettu pari, niin alkukierroksista lähtien kävi selväksi heidän olevan ennakkosuosikin asemassa. He tiputtivat välierässä ykköseksi sijoitetun parin Aleksi Löfman (HVS)/Hermanni Tiainen (Smash) 6-4, 6-2 ja kohtasivat finaalissa sijoittamattomat yllättäjät Oskar Antinheimo (HVS)/Tuomas Rikkonen (TVS), jotka voittivat välierässä toiseksi sijoitetun kokeneempaakin kokeneemman duon Lauri Kiiski/Tero Vilen (TaTS) 6-3, 6-3.

Loppuottelusta tuli viikon yksi tasokkaimmista otteluista, jonka voittoon pelasivat Heliövaara/Leskinen 7-6(3), 6-2. Heliövaaralle nelinpelin SM-kulta on uran neljäs (ulkokentät 2009 ja 2019, sisäkentät 2019 ja 2021) ja Leskiselle kolmas (ulkokentät 2012, sisäkentät 2014 ja 2021).

– Oli todella hauska ja mukava viikko kokonaisuudessaan. Paljon opin nelinpelistä Harrilta ja odotan pääseväni jakamaan vinkkejä esimerkiksi oman seuran junioreille tulevaisuudessa, kommentoi Leskinen.

– Löysimme hyvän tavan pelata yhdessä. Santtu osaa pelata nelinpeliä hyvin ja osasi myös paljon erilaisia kuvioita. Jokaisessa ottelussa olimme parempia, mikä on aina hyvä osoitus toimivasta pelistä, komppasi Heliövaara.

Heliövaara suuntaa vuoden lopussa kohti Australiaa, jossa aloittaa tammikuussa ammattilaiskautensa yhdessä Lloyd Glasspoolin kanssa. Luvassa on ATP-turnauksia sekä tietysti vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 51/2021 – →