Gael Monfils voitti Jarkko Niemisen Stockholm Openin finaalissa

24.10.2011  |  08:58

Kungliga Tennishallenin ruotsalaisyleisö on adoptoinut Jarkko Niemisen omaksi pojakseen. Stockholm Openin kaksinpelin loppuotteluun edennyt Jarkko lievensi paikallisten kokemaa pettymystä, sillä tänä vuonna ruotsalaispelaajien menestys oli pitkän kisahistorian kehnoin. Vain Michael Ryderstedt oli villillä kortilla pääsarjassa ja hänkin koki tappion ensimmäisellä kierroksella saksalaiskarsija Sebastian Rieschickille.

Jarkko Nieminen oli Stockholm Openin loppuottelussa kolmannen kerran ja tavoitteli kisan ensimmäistä turnausvoittoaan. Kaksi ensimmäistä erää osoittivat, että hänellä oli siihen kaikki mahdollisuudet. Monfils voitti ensimmäisen erän 7-5, Nieminen toisen erän 6-3. Eteninkin toisessa erässä Jarkko osoitti, että pystyy haastamaan top ten-pelaajia. Kolmannen erän Monfils vei luvuin 6-2.Jarkko itse totesi, että kolmannessa erässä paukut yksinkertaisesti loppuivat.

Jarkko on tänä vuonna kokenut monta pettymystä ja hänen ATP-rankinginsa ehti pudota sijalle 73. Stockholm Openin kisaviikko oli loppusilausta vaille täydellinen, kuten hän itse totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Jarkko (ATP 62) uskoi saaneensa kuitenkin turnauksesta runsaasti itseluottamusta. Sitä tarvitaan jo alkavalla viikolla. Hän kohtaa Wienin ATP250-turnauksen ensimmäisellä kierroksella Robin Haasen (ATP 40) ja mikäli voittaa hollantilaisen, toisella kierroksella kisan ykköseksi sijoitetun Ranskan Jo-Wilfried Tsongan.
Nieminen ja Haase kohtasivat kuukausi sitten Bangkokin ATP250-turnauksessa. Jarkko voitti ottelun luvuin 7-6(5) 7-6(4).