Finnish Tour jatkuu Kaarinassa

18.5.2017  |  00:00

Huhtikuussa alkanut Finnish Tour -kilpailusarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla, joka pelataan tulevana viikonloppuna Kaarinassa. Panosta riittää, sillä voittajille on tuntuvien rahapalkintojen lisäksi jaossa villit kortit kesän ITF Futures -turnauksiin.

Lauantaina alkavan naisten sarjan ennakkosuosikki on Milka-Emilia Pasanen. Finnish Tourin avausosakilpailun huhtikuussa Vaasassa voittanut Pasanen, 19, lähtee Kaarinaan hyvillä mielin, vaikka pelejä massalla on takana toistaiseksi vähän.

– En ole kauheasti ehtinyt vielä massatennikseen tällä kaudella totutella. Pari viikkoa olen nyt kuitenkin pelannut massalla Tampereella. Kentät ovat olleet hyvässä kunnossa, joten eiköhän se siitä, Pasanen miettii.

Kaarinan osakilpailun kovimmiksi haastajikseen ykkössijoitettu Pasanen nimeää Ella Haaviston, Mariella Minetin sekä kaaviossa kakkoseksi sijoitetun Ella Leivon. Massakenttäpeli ei ole Pasasen suurimpia vahvuuksia, mutta turnausvoitto on silti Kaarinassakin tavoitteena.

– Jokaiseen otteluun on lähdettävä ihan täysillä, sillä kuka tahansa voi yllättää. Yhtään helppoa ottelua ei varmasti ole luvassa. Yritän pystyä omaan parhaaseen peliini ja sitä kautta menestyä, Pasanen sanoo.

Pasanen pitää tälle kaudelle kasvaneita Finnish Tourin palkintorahoja tärkeänä askeleena oikeaan suuntaan. Myös Kaarinan turnauksen voittajalle jaossa oleva villi kortti Tampereen ITF-turnauksen pääsarjaan olisi Pasasen mukaan tärkeä ITF-pisteiden saamisen kannalta.

– Uudistus palkintorahojen suhteen on mielestäni todella hyvä juttu, sillä se mahdollistaa esimerkiksi useampien kisojen kiertämisen. Lisäksi voi olla, että se houkuttelee myös enemmän ulkomaalaisia pelaajia mukaan Finnish Tourin kisoihin, Pasanen toteaa.

Miesten sarjassa ei selkeää ennakkosuosikkia

Miesten sarjassa kaavion ykköseksi on sijoitettu Patrick Kaukovalta, jota voidaan etukäteen pitää kenties suurimpana voittajasuosikkina. Kaukovalta tavoitteli karsintojen kautta paikkaa tällä viikolla Italian Vigevanossa pelattavaan ITF Futures -turnaukseen, mutta jäi yhden voiton päähän paikasta pääsarjassa. Miesten kaaviossa on mukana 29 pelaajaa, joten Kaukovalta pääsee ykkössijoitettuna suoraan toiselle kierrokselle.

Kaaviossa kakkoseksi sijoitettu Verneri Tuomi on myös nimi, joka on syytä pitää mielessä Kaarinan voittajasuosikeista puhuttaessa. Mielenkiintoista on lisäksi nähdä, minkälaisiin suorituksiin alkuvuodesta erinomaisesti pelannut nuori Otto Virtanen, 15, pystyy Kaarinan massakentillä.

Huomionarvoinen seikka miestenosakilpailussa on sekin, kuinka Pohjois-Amerikan yliopistojoukkueissa talvella pelanneet ja kesäksi Suomeen palanneet nuoret onnistuvat. Pelaajat, joiden edesottamuksia kannattaa tarkasti seurata, ovat Caius Blomqvist, Panu Virtanen, Mika Kosonen, Joel Popov ja Henrik Tittonen.

Voittajille villit kortit kesän ITF Futures -turnauksiin 

Tälle kaudelle kasvaneiden Finnish Tourin rahapalkintojen lisäksi Kaarinassa on sekä miesten että naisten voittajalle palkintona villi kortti kesällä Suomessa pelattaviin ITF Futures -turnauksiin. Miesten osakilpailun voittaja kuittaa 2000 euron lisäksi paikan elokuun alussa pelattavan Kaarinan ITF Futures -kilpailun pääsarjaan. Naisten voittajalle puolestaan on luvassa 1000 euroa ja paikka Tampereella heinäkuun lopussa kamppailtavan ITF Futures -turnauksen pääsarjassa.

Kaarinan osakilpailun ottelut pelataan Aktia Arenan massakentillä. Mikäli sää ei ole suotuisa, käydään kamppailut sisällä. Miesten ensimmäiset ottelut ovat ohjelmassa perjantaina iltapäivällä. Naisten osalta ensimmäinen kierros puolestaan alkaa lauantaina iltapäivällä.

Otteluohjelma ja aikataulu: https://www.tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=337126649617678&A=open%3akj%3akilpailu_detail%3a2815&S=1&C=33219

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennistä Jokaiselle –hanke… →