Laine, Suomalainen, Eklund ja Orpana Fed Cupiin Moldovaan

17.5.2017  |  10:22

Emma LainePiia SuomalainenMia Eklund ja Oona Orpana edustavat Suomea ensi kuussa pelattavassa Fed Cupissa. Suomen joukkue eli Cinia Fed Cup Team Finland pelaa Euroopan/Afrikan lohkon 3. ryhmässä Moldovassa 12.-17. kesäkuuta.

– Meillä on hyvä ja monipuolinen joukkue, jonka kaikki pelaajat pystyvät kantamaan vastuuta niin kaksin- kuin nelinpeleissäkin. Nelinpeliin voimme pyörittää eri vaihtoehtoja tilanteesta riippuen, pelaava kapteeni Emma Laine kiittelee.

– Piialla on vahva kokemus Fed Cupista, ja hän on ollut monesti mukana ratkaisupeleissä. Mialla on ollut hyvä alkukausi ammattilaiskisoissa ja hän on aina valmis kentälle. Olen itsekin saanut paluuni jälkeen hyvin matseja alle. Vahvuuteni näkyy erityisesti nelinpelissä ja kapteenina, kaksi ammattilaisturnausta nelinpelissä keväällä voittanut Laine sanoo.

Oona Orpana tavoittelee ensi viikolla paikkaa ensimmäisen Grand Slam -turnauksensa, Ranskan avointen, karsintaan.

– Oonalla on hyvä kevät ja paljon kovia juniorikisoja takana. Hän on nuoresta iästään huolimatta juuri sopiva pelaaja joukkueeseemme ja erityisen vahva kaksinpeleissä, Laine kommentoi 16-vuotiasta Orpanaa.

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho uskoo Cinia Fed Cup Team Finlandin iskukykyyn.

– Suomella on paras mahdollinen joukkue valmistautumassa Fed Cup -otteluihin. Mukana on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoria pelaajia. Tällä joukkueella on erinomaiset mahdollisuudet tavoitella nousua takaisin Fed Cupin toiseen ryhmään, Purho kertoo.

 

Lisätietoa: http://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2017.aspx 

Jaa:

Seuraava uutinen: Finnish Tour jatkuu… →