Finnish Tennis Tour käynnistyy Vaasassa

20.4.2018  |  12:35  |  Ennakot

Tulevana viikonloppuna nähdään varma kevään merkki, kun Finnish Tennis Tour käynnistyy Vaasassa. Kyseessä on avointen luokkien kilpailusarja, johon sisältyvät myös yleisten luokkien sisä- ja ulkokenttien SM-kilpailut. Viime vuonna kiertueen palkintorahoja nostettiin merkittävästi. Esimerkiksi SM-kilpailuiden kaksinpelissä jaetaan kilpailuviikon aikana yhteensä 10 000 euroa palkintorahaa. Viime vuonna Finnish Tennis Tourin voiton veivät naisissa Mariella Minetti ja miehissä Lauri Kiiski.

Finnish Tennis Tour 2018 ensimmäinen osakilpailu käydään Vaasassa, jossa järjestelyistä vastaa Wasa Tennis Club. Miesten puolella luvassa on kova kilpailu voitosta. Mukana on hallitsevan mestarin Lauri Kiiskin lisäksi useita Davis Cup -leiritykseen osallistuneita pelaajia, sekä myös erittäin hyvin alkuvuonna kansainvälisillä kentillä pelannut Harri Heliövaara.

– Davis Cupin jäljiltä pelini ja itseluottamukseni on todella hyvällä tasolla, joten lähden tottakai luottavaisena pelaamaan Vaasaan. Kroppa sai maaottelun jälkeen sopivasti pientä lepoa, joten silläkään saralla ei pitäisi olla ongelmia, totesi Harri Heliövaara luottavaisena matkalla Vaasaan.

Vaikka Heliövaaran suurimmat tavoitteet ovatkin tällä hetkellä kansainvälisillä pelikentillä, hän näkee Finnish Tourille osallistumisen tärkeänä.

– Finnish Tourin kisat ovat aina olleet minulle mieluisia kisoja, sillä jos pärjää niissä, tietää että on mahdollisuus menestyä myös ulkomailla. Erityisesti uran alkuvaiheessa oli tärkeää saada mahdollisimman paljon kovia otteluita, ja ottelutuntuma on minulle edelleen tärkeä syy osallistua. Lisäksi viime vuonna nousseiden palkintorahojen myötä Finnish Tour -menestyksellä on mahdollista myös rahoittaa ulkomaan kilpailuja, mikä on minulle itselleni ja koko suomalaiselle tennikselle hieno juttu.

Naisten kilpailu jouduttiin Vaasassa valitettavasti perumaan, kun mm. aikataulullisten yhteensattumien vuoksi osallistujamäärä jäi pieneksi.

Pääkentän otteluita voi seurata lauantaista lähtien livestriimin välityksellä täältä.

Lisätietoa (aikataulut, kaaviot, tulokset) Vaasan osakilpailusta löytyy täältä.

 

Finnish Tennis Tour 2018 osakilpailut:

20.-24.4.    Vaasa (WaTC) – kaksinpeli, nelinpeli

18.-20.5.    Kaarina (ÅLK) – kaksinpeli, nelinpeli (olosuhteiden salliessa)

25.6-1.7.    Helsinki (GVLK), SM-kilpailut – kaksinpeli, nelinpeli, sekanelinpeli

13.-15.7.    Hanko (HTK) – kaksinpeli, nelinpeli

24.-26.8.    Lahti (LVS) naiset & Hämeenlinna (HTS) miehet – kaksinpeli, nelinpeli (naiset)

5.-7.10.      Helsinki (Smash) – kaksinpeli

11.-18.12.  Kotka (Smash-Kotka), SM-kilpailut – kaksinpeli, nelinpeli, sekanelinpeli

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara vei Finnish… →