”Aina on kiva päättää turnaus voittoon” – Suomelle maukas voitto Fed Cupissa

19.4.2018  |  16:52  |  Raportit

Vuonna 2018 Suomea edustivat Montenegrossa Mia Eklund, fysioterapeutti Hanna-Leena Kokkonen, kapteeni Emma Laine, Piia Suomalainen ja Ella Haavisto

Suomen joukkue eli Cinia Fed Cup Team Finland otti tänään 2-1 maaotteluvoiton Marokosta tenniksen Fed Cup -turnauksessa Montenegrossa. Sekä Suomi että Marokko olivat sijoittuneet alkulohkoissaan toiseksi. Maaottelussa ratkaistiin siis Montenegrossa pelatun karsintaryhmän 3. sija. Suomen joukkueesta ensimmäisenä oli pelivuorossa edellispäivien tapaan Piia Suomalainen, joka kohtasi Rita Atikin. Marokkolainen oli tällä kertaa parempi luvuin 2-6, 4-6. Joukkueiden ykköspelaajien kohtaamisen vei kuitenkin Mia Eklund. Hän voitti Diae El Jardin selvästi 6-1, 6-0. Maaottelun ratkaisu siirtyi nelinpeliin, jossa Suomen joukkueen kapteeni Emma Laine ja Mia Eklund kohtasivat Marokkoa kaksinpeleissäkin edustaneet Rita Atikin ja Diae El Jardin. Ratkaiseva ottelu päättyi suomalaisten voittoon 6-4, 6-0.

– Aina on kiva päättää turnaus voittoon. Erityisen hyvältä se tuntuu eilisen tappion jälkeen. Piia pelasi tänään selkeästi huonoimman pelinsä. Väsymys näkyi. Mia tuli niin sisuuntuneena eilisen jälkeen, että ei kauaa kentällä viihtynyt ja pelasi todella hyvän pelin. Nelurissa päätettiin, että me emme todellakaan häviä tänään, kertasi Emma Laine päivän otteluja.

Vain lohkovoittajat pääsivät karsimaan noususta ylempään ryhmään. Suomen lohkon voitti Etelä-Afrikka, joka otti eilen tiukan kamppailun jälkeen voiton Suomesta. Suomen joukkue pelaa jatkossakin Fed Cupin Euroopan-Afrikan 3.ryhmässä. Suomen joukkueeseen kuului tänään pelanneiden naisten lisäksi myös Ella Haavisto.

– Turnauksesta jäi hyvä mieli. Emme todellakaan olleet helpoimmassa lohkossa. Kokonaisuutena olen tyytyväinen. Etelä-Afrikka oli paras maa täällä ja silti me melkein pystyimme voittamaan myös heidät. Tämä on tiukka viikko, kun pelataan koko vuoden maaottelut peräkkäisinä päivinä. Meillä on kuitenkin ollut tosi kivaa, ja on se vaan hienoa edustaa Suomi-paita päällä. Erityisen kiitollinen olen siitä, että se on tärkeää kaikille joukkueemme pelaajille, totesi joukkueen pelaavana kapteenina toimiva Laine.

Lisätietoa ja tulokset

Kuvassa Suomen joukkue Montenegrossa: vasemmalta Mia Eklund, fysioterapeutti Hanna-Leena Kokkonen, kapteeni Emma Laine, Piia Suomalainen ja Ella Haavisto.

Jaa:

Seuraava uutinen: Finnish Tennis Tour… →