Heliövaara vei Finnish Tennis Tourin avausosakilpailun

23.4.2018  |  11:40  |  Raportit

Finnish Tennis Tourin avausosakilpailu käytiin viikonloppuna Vaasassa. Kilpailun järjestelyistä vastasi Wasa Tennis Club. Miesten kilpailusta muodostui varsin kovatasoinen. Olihan mukana viime vuoden Finnish Tourin voittanut Lauri Kiiski, sekä useita alkuvuoden Davis Cup -leirityksiin osallistuneita pelaajia kuten Masi Sarpola, Leevi Säätelä, Roni Rikkonen ja Verneri Tuomi. Suurimpana ennakkosuosikkina viikonloppuun lähti turnauksen ykkösijoitettu Harri Heliövaara.

Heliövaara olikin vakuuttava vieden turnauksen voiton ilman erätappioita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän olisi päässyt helpolla. Ensimmäisen kierroksen ottelussa Smash-Kotkan Valtteri Ahti ja semifinaalissa Jyväskylän Tennisseuran Masi Sarpola pakottivat Heliövaaran tie-breakiin, jotka helsinkiläinen kuitenkin lopulta vei. Finaalissa kohtasivat Heliövaara ja turnauksen kakkossijoitettu Lauri Kiiski. Heliövaara oli finaalissa parempi lukemin 6-1, 6-3.

– Omalta osaltani oli erinomainen viikonloppu monelta kantilta; hyviä matseja, kisavoitto ja kroppa toimi niin kuin pitääkin, kertoi Sata-Tennistä edustava Heliövaara.

– Voitto ilman erätappioita on aina hyvä suoritus, varsinkin kun ensimmäisellä kierroksella Valtteri Ahtia vastaan ja erityisesti semeissä Masi Sarpolaa jouduin laittamaan ajoittain ihan kaiken peliin. Finaali oli tällä kertaa selvempi matsi, mikä varmasti johtui suurelta osin Kiiskin erittäin pitkästä semifinaalista, josta Lauri ei ihan täysin ehtinyt palautua. Itse olin fyysisesti jopa terävimmilläni finaalissa, ja sain pidettyä otteen ja pelinkuvan toisen erän kahta gamea lukuun ottamatta juuri sellaisena kuin halusin. Kaiken kaikkiaan siis erinomainen viikonloppu hyvin järjestetyissä kisoissa, totesi Heliövaara.

Vaasasta Heliövaaran tie vie Glasgow’n Challenger -turnauksen karsintaan.

Naisten kilpailu jouduttiin Vaasassa valitettavasti perumaan, kun mm. aikataulullisten yhteensattumien vuoksi osallistujamäärä jäi pieneksi.

– Kisat onnistuivat hyvin ja mikä tärkeintä, pelaajat viihtyivät. Mielellämme olemme järjestämässä vastaavia kilpailuja jatkossakin, totesi kilpailun johtaja Seppo Itänen hyvin sujuneen kisaviikonlopun jälkeen.

Finnish Tennis Tour jatkuu seuraavaksi 18.-20.5. Kaarinassa, jossa turnauksen järjestelyistä vastaa ÅLK.

Vaasan Finnish Tour -osakilpailun tulokset löytyvät täältä.

Kuvassa Harri Heliövaara tuulettaa voittoa Davis Cup -maaottelussa pari viikkoa sitten. Kuvan otti Jesse Väänänen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Junioreiden SM-liigacup pelattiin… →