Espoo Metro Areenan muutos tennisareenaksi

13.9.2021  |  21:18  |  Artikkeli

Suomen ja Intian välinen maaottelu pelataan Espoo Metro Areenalla. Maanantaina jäähalli muuntautui tennisareenaksi.

KUVAGALLERIA

”Intia ei liiemmin tykännyt alustasta”

Viimekertainen kotiottelu Itävaltaa vastaan 2019 pelattiin matalapomppuisella ja nopealla matolla. Kyseisen pelialustan pelivuodet tulivat täyteen ja uuden Suomen joukkueelle sopivan alustan kartoittaminen käynnistyi heti kyseisen ottelun jälkeen.

Kartoitustyö tuotti tulosta ja uusi potentiaalinen alusta löytyi Tanskasta. Tanskan Tennisliitto suositteli käyttämäänsä alustaa ja keskusteluja käytiin monen tahon toimesta, mm. mukana olivat maajoukkuekapteeni Jarkko Nieminen sekä tanskalainen huippunelinpelaaja Frederik Nielsen. Kenttätoimittajaksi valikoitui Playmaker ja pelialustaksi tuli Rebound Ace Synpave.

– Tanskalaiset kehuivat kenttätoimittajaa ja alustaa. Keskustelimme kuinka asiat olivat heillä sujuneet ja kerroimme meidän tarpeistamme, kaikki kuulemamme vahvisti meidän päätymistä tähän valintaan, sanoi Nieminen.

Tuleva alusta on tuttu myös Intialle, jolle muistot alustasta ovat tosin huomattavan heikot. Intia pelasi viimeisimmän maaottelunsa maaliskuussa 2020 Kroatiaa vastaan juurikin samaisella alustalla. Kroatia voitti Intian 3-1.

– Intia ei liiemmin tykännyt alustasta, kuittasi kenttätoimittajan edustaja asennustyön ohessa.

Kenttä rakennetaan 396 palasesta, joiden puuosat on valmistettu Etelä-Saksassa ja maalipinnoitteet on viimeistelty joko Saksassa tai Tanskassa. Espoo Metro Areenalla jää on peitetty jäänpeittolevyillä, jonka päälle tulivat höyrynsulkumuovi, välieriste ja kenttä. Kenttäpalasten kiinnitys toisiinsa on helppo muutaman iskun toimenpide, mikä kuitenkin pitää sisällään monimutkaisemman sisäänrakennetun kiinnitysmekanismin.

Alustan nopeutta säädellään maalipinnalla. Kenttätoimittaja kertoo, että kansankielellä nopeusasteikko on hidas, keskinopea ja nopea. Kotijoukkue on saanut päättää alustan ja tässä tapauksessa sen nopeuden, mikä on hyväksytetty kansainvälisellä tennisliitolla. Metro Areenalle on tilattu keskinopea alusta, joka kallistuu kuluessaan nopean puolelle. Harjoitus- ja pelipäivät näyttävät lopulta todellisen nopeuden, johon vaikuttavat pinnan kuluminen, ympäristö ja käytettävät pallot.

Kenttätoimittaja on erittäin arvostettu ja kokenut toimija. Viime vuonna se toimitti alustan lähes 50 Davis Cup – ja Billie Jean King Cup -maaotteluun. Lisäksi heidän ammattitaitoonsa on luottanut mm. Roger Federerin sekä Rafael Nadalin tähdittämä Match in Africa helmikuussa 2020. Referenssilistalla on myös useita ATP- ja WTA-turnauksia – seuraava isompi valmistelu on edessä lokakuun lopussa Wienin ATP500-turnauksessa ja sen perään Billie Jean King Cupin finaalitapahtumassa Prahassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Jarkko… →