Espoo Metro Areena kutsuu jälleen 4.-5.2. – Lipunmyynti Suomen ja Argentiinan maaotteluun auki

7.12.2022  |  15:11  |  Ennakot

Miesten tennismaajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, suuntaa jälleen Espoo Metro Areenalle 4.-5.2.2023, kun Davis Cup Qualifiers -ottelussa asettuu vastaan Argentiina. Otteluparin voittaja etenee maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen. Lipunmyynnin aloitustarjouksena ovat A- ja B-kategorian liput -25% 18.12. asti.

LIPUNMYYNTI

Suomi astelee helmikuussa tuttuun ympäristöön Espoo Metro Areenalle. Viimeisin tennisjuhla hallissa koettiin syyskuussa, kun Suomi kukisti Uuden-Seelannin 5-0 ja eteni Qualifiers -otteluun. Nyt Suomen ja Argentiinan ottelun panoksena on paikka 16 maan Davis Cup Finals -lopputurnauksessa, jonka lohkovaihe pelataan 13.-18.9.2023.

Suomi on maailmanlistalla sijalla 28 ja Argentiina on sijalla 15. Maat eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan.

Otteluparissa pelataan lauantaina 4.2. kaksi kaksinpeliä klo 17.00 alkaen ja sunnuntaina 5.2. klo 13.00 alkaen ovat luvassa nelinpeli sekä yksi tai kaksi kaksinpeliä. Jos ottelu on tilanteessa 3-1 tai 4-0, voidaan viimeinen kaksinpeli jättää pelaamatta joukkueiden yhteisellä päätöksellä. Otteluiden alkamisajat voivat vielä muuttua.

Suomen joukkueen rungon ovat viimeisimmissä otteluissa muodostaneet Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-11), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-40), Otto Virtanen (kaksinpelin ATP-176) ja Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-145). Edellisessä ottelussa joukkueen täydensi Eero Vasa (nelinpelin ATP-375). Joukkueen kapteenina toimiva Jarkko Nieminen julkaisee myöhemmin tulevan maaottelun viisikon.

Argentiinan parhaimmat kaksinpelaajat ovat entinen maailmanlistan kahdeksas Diego Schwartzman (ATP-25), Francisco Cerundolo (ATP-30), Sebastian Baez (ATP-43) ja Pedro Cachin (ATP-57). Nelinpelin syömähampaita ovat puolestaan Horacio Zeballos (nelinpelin ATP-14) ja Andres Molteni (nelinpelin ATP-38). Joukkueen kapteenina toimii entinen huippupelaaja Guillermo Coria.

* ATP-rankingit 5.12.2022

Davis Cup -maajoukkueen kapteeni Nieminen odottaa kovaa ottelua Espoo Metro Areenalla

Maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen odottaa tulevasta kotiottelusta tasokasta laajan materiaalin omaavaa Argentiinaa vastaan.

– Argentiinan joukkue on todella kova ja he ovat historiassakin menestyneet erinomaisesti. Heiltä löytyy paljon laajuutta pelaajamateriaalista, huolimatta siitä, ketä tahansa heidän kapteeni valitsee joukkueeseen. Argentiina omaa hyvän nelinpeliparin niin kuin huippumailla on tapana olla. Lisäksi joukkueen laajuutta korostaa, että peräti seitsemän argentiinalaista kaksinpelaajaa löytyy rankingin top 100 joukosta. Diego Schwartzmanin tuntee varmasti moni suomalainen tenniksen seuraaja, mutta Argentiinalla on muitakin nuoria noussut maailman huipulle ja useampikin heistä voitti ensimmäisen ATP-tittelin tällä kaudella. Kova joukkue saapuu Suomeen, mutta nyt ollaan semmoisella tasolla, että ainoastaan huippumaita on enää jäljellä, sanoi Davis Cup -joukkueen kapteeni Nieminen.

Nieminen oli myös tyytyväinen arvalla ratkenneeseen kotiotteluun Suomen hyväksi. Arvonnan tulos tarkoitti sitä, että Suomen joukkue vältti vierasottelun, joka olisi todennäköisesti pelattu massakentällä.

– Arvonta kotijoukkueesta oli erittäin merkityksellinen ja mahtava arpa oli saada kamppailu kotiin. Kotijoukkueena saadaan valita itse alusta eikä jouduta massalle, mikä olisi ollut hyvin todennäköistä. Argentiinan pelaajat viihtyvät yleisesti massalla erinomaisesti ja siellä alkaa keväällä myös Etelä-Amerikan kiertue, joka olisi puhunut massakenttien puolesta. Nyt saadaan valmistautua ja olla kotona sekä pelata meille mieluisalla alustalla. Metro Areenasta on jo muodostunut joukkueelle kotiareena. On erittäin nautinnollista viettää aikaa siellä joukkueena ja valmistautua otteluihin. Meillä on myös paljon onnistumia ja hyviä muistoja areenalta, sekä tietenkin kotiyleisön edessä pelaaminen on aina mahtavaa. Kotiotteluiden jatkuvuus on myös tärkeä palanen tenniskulttuurin vahvistumisessa Suomessa, jatkoi Nieminen.

Kotikentällä tullaan Niemisen mukaan näkemään entistä vahvempi Suomen joukkue.

– Kun aloitin Davis Cup -joukkueen kapteenina, sanoin, että meillä on käsillä tulevaisuuden joukkue. Tämä on toteutunut mielestäni loogisesti nuoren joukkueemme kohdalla. Olemme kertatoisensa jälkeen olleet vahvempia. Monet ovat kehittyneet omilla urillaan eteenpäin ja kasvaneet pelaajina. Isoissa otteluissa joukkueemme on taas kokeneempi. Olemme helmikuun alussa varmasti taas vahvempia kuin vuoden 2022 otteluissa, päätti Nieminen.

Davis Cup -ottelu Metro Areenalla on jo viides peräkkäinen kotiottelu. Tällä kertaa tiukka aikataulu toi mukanaan haasteita. Tästä syystä ottelu pelataan aiempiin kamppailuihin verrattuna poikkeuksellisesti lauantaina ja sunnuntaina.

– Lämmin kiitos Espoon kaupungille tuesta ja halusta jatkaa yhteistyötä tennistapahtumien osalta Espoossa. Tuleva ottelu on aikataulullisesti haastava ja joudumme poikkeuksellisesti pelaamaan lauantaina ja sunnuntaina Metro Areenalla aiemmin viikolla olevan varauksen johdosta. Kiitokset myös Metro Areenan väelle joustavasta tapahtuman valmistelusta, toteaa Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Lipunmyynnin aloitustarjous -25% 18.12. asti

Lipunmyynti tapahtuu Tiketin kautta. Loppuvuoden aikana on kaksi eri tarjousta, joiden puitteissa voit varmistaa paikkasi ottelussa alennettuun hintaan tai ostaa liput esimerkiksi joululahjaksi. Täytetään areena yhdessä:

  • 7.-18.12.2022 -25 % kaikista A- ja B-kategorian lipuista. Minimiosto 2 lippua per asiakas ja maksimiosto 20 lippua per asiakas.
  • 19.12.2022-6.1.2023 -15% kaikista A- ja B-kategorian lipuista. Minimiosto 2 lippua per asiakas ja maksimiosto 20 lippua per asiakas.
  • Huom. valitsethan liput samasta hintakategoriasta saadaksesi alennuksen

NORMAALIT LIPPUHINNAT
Päiväliput:
A+ -kategoria aikuinen 59,00 € / lapsi 35,50 €
A-kategoria aikuinen 49,00 € / lapsi 29,00 €
B-kategoria aikuinen 39,00 € / lapsi 22,50 €

2 päivän liput:
A+ -kategoria aikuinen 100,00 € / lapsi 59,00 €
A-kategoria aikuinen 85,00 € / lapsi 49,00 €
B-kategoria aikuinen 67,50 € / lapsi 39,00 €

VIP: Business Lounge, Business Table ja Club Lounge paikkoja tarjolla

Espoo Metro Areenan VIP-elämykset ovat ihastuttaneet tennisyleisöä edeltävissä otteluissa. Business Loungen ja Business Tablen ennakkomyynti on täyttänyt paikoista jo lähes puolet. Vielä kerkeät varata yrityksellesi tai kaveriporukallesi ikimuistoisen pelitapahtuman areenan parhailta paikoilta sisältäen kolmen ruokalajin pöytääntarjoilun menun.

Lisäksi Club Lounge kokoaa yhteen seurat ja halliyhtiöt sekä kaikki tennisyhteisön aktiiviset toimijat. Club Lounge tarjoaa erinomaisen paikan tavata tuttuja, nauttia laadukas buffet-ruokailu ja seurata otteluita A-kategorian istumapaikoilta. Loungessa on omat WC-tilat sekä baari, joita ainoastaan Loungen asiakkaat voivat käyttää.

Varaukset ja lisätiedot: daviscup@tennis.fi. Katso esitteet alta.

BUSINESS LOUNGE & BUSINESS TABLE
CLUB LOUNGE

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →