Olympiakomitealta tehostamistukea tennikselle 70 000 euroa

5.12.2022  |  16:05  |  Artikkeli

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi kesälajien tukipäätökset vuodelle 2023 maanantaina 5.12.2022. Tennikselle suunnattiin yhteensä 70 000 euroa. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille 4 037 080 euroa. Tukiprosessissa oli mukana yhteensä 56 lajia, joista 21 lajia saa tukea.

KESÄLAJEILLE YLI NELJÄ MILJOONAA EUROA TEHOSTAMISTUKEA
SUOMALAISEN HUIPPU-URHEILUN TILANNEKATSAUS

Tennis nähdään edelleen investointilajina ja huippuyksilötukea saavat 21-vuotias Otto Virtanen sekä 18-vuotias Laura Hietaranta. Tukea suunnataan myös maajoukkuetoimintaan kokonaisuudessaan. Maajoukkuetoiminnan tuki kohdennetaan miesten Davis Cup-joukkueen valmistautumiseen vuoden 2023 maajoukkuetapahtumiin.

Lisäksi tukea ohjataan nuorten olympiavalmennukseen (Tennisliiton valmennuskeskus ja valmentajien palkkatuki) ja kansainvälisen yhteistyön tehostamiseen (tennisakatemia-yhteistyö ja mentorointiohjelma).

– Olympiakomitean tehostamistuki nousi kokonaisuudessaan 5000 eurolla edellisvuoteen verrattuna. On hieno huomata, että Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä on huomioitu menneen vuoden positiivinen vire huipputenniksessä, sanoi huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

– Tuen jakautumisen osalta merkittävimmät muutokset ovat, että Laura Hietaranta pääsi Olympialajin yksilötuen piiriin ja Harri Heliövaaralle myönnettiin Emil Ruusuvuoren lisäksi urheilijoiden terveysturvavakuutus. Toisaalta naisten maajoukkueen tehostamistukea maajoukkuetapahtumiin valmistautumiseen ei valitettavasti jatkettu vuodelle 2023. Tämä johtuu siitä, että joukkue putosi huhtikuussa Vierumäellä pelatussa Billie Jean King Cup Eurooppa/Afrikka II-ryhmän turnauksessa alimmalle eli III-tasolle.

Jaa:

Seuraava uutinen: Espoo Metro Areena… →