Esa Vaartajalle Savitaipale-palkinto

6.12.2011  |  01:03

Esa Vaartaja 

 Savitaipaleen kunta palkitsee perinteisesti Savitaipale-palkinnolla henkilön, jonka toiminta on ollut ansiokasta kunnan ja kuntalaisten hyväksi. Nyt Itsenäisyyspäivänä, 6.12.2011,  Savitaipale-palkinnon saa Esa Vaartaja,
Esa on tehnyt pyytentöntä työtä Savitaipaleen ja koko Etelä-Karjalan liikunnan ja urheilun eteen vuosien ajan.

Esa Vaartajan johtama Savitaipaleen Tennisseura perustettiin 1979 ja seuran perustamisessa hänellä oli  ratkaiseva merkitys. Tennisseura on järjestänyt nuorille ja aikuisille tenniskursseja, joiden myötä lajin harrastamiseen ja seuran toimintaan on saatu uusia toimijoita. Kansallisen tason tenniskilpailut aloitettiin Savitaipaleella 1988 ja ammattiturnaukset vuonna 2002.
Toiminnan laajentuessa rakennettiin kaikkiaan neljä ulkokenttää, joiden rakentamisessa oli Esa Vaartaja ratkaisevassa asemassa.

Savitaipaleella pidetyt ammattilaisturnaukset ovat tuoneet Savitaipaletta tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Savitaipaleella ovat pelanneet monet kansainvälisiksi tähdiksi nousseet pelaajat.

Esan ansiosta  Savitaipaleen Tennisseuran riveihin on tullut uusia toimijoita. jolloin Esalla on ollut  mahdollisuus yrittäjänä kehittää Savitaipaleella liikunta ja hyvinvointipalveluja perustetun yrityksen avulla. Savitaipaleen Liikunta- ja hyvinvointipalvelut Oy  on rakentanut ylipainehallin, joka sisältää tennis- ja monitoimikentän. Yhtiö on ottanut vastattavakseen myös kunnan liikuntatalon toiminnot.
Toimintaa on myös suunniteltu siten, että Savitaipaleen lukio ottaisi ohjelmaansa tennispainoitteisen opinto-ohjelman, joka antaisi mahdollisuuksia lukion säilymiselle tulevaisuudessakin.
Yritys ja Esa Vaartaja tuottavat hyvinvointipalveluja, jotka tulevaisuudessa antavat mahdollisuuksia hyviin harrastuksiin ja sitä kautta mahdollisesti terveempään elämään.

Esa Vaartajan ansiot on huomioitu myös valtakunnallisesti ja maakunnallisesti: Opetus- ja kultuuriministeriö myönsi hänelle ansiomitallin kultaisin ristein. Hänet palkittiin tänä vuonna myös Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu Ry:n vuoden liikkuttajana ja nyt Savitaipale-palkinnolla.

Jaa:

Seuraava uutinen: Smash ja TaTS… →