Ensimmäistä täyttä vuottaan nelinpeliammattilaisena pelaava Niklas-Salminen valmiina MM-kisoihin

1.9.2023  |  13:09  |  Ennakot

Patrik Niklas-Salminen on noussut nopeassa tahdissa nelinpelin maailmanlistalla TOP100-pelaajaksi.

Niklas-Salminen pelasi kaksinpeliä vielä vuonna 2022. Siirtymä kohti nelinpelihuippua on tapahtunut nopeasti; Tampereelta lähtöisin olevan vasenkätisen pelaajan pelilliset avut, erityisesti kova ja monipuolinen syöttö, on mahdollistanut nousun parhaimmillaan jo lukemaan 95. Vuoden 2022 alussa listasijoitus oli 595 ja 2023 aluksi 143.

Alkuvuodesta kertoi Niklas-Salminen tavoitteekseen nousun TOP100 ja päästä pelaamaan muutamia ATP-turnauksia. Nämä tavoitteet ovat jo saavutettu.

”Laajemmin tavoite on olla ATP-kiertueella ja sijoitettuna grand slameissä.”

Tämän vuoden kohokohtia yhdessä vakiopari hollantilaisen Bart Stevensin kanssa ovat olleet yksi turnausvoitto ja neljä finaalipaikkaa ATP Challenger -kiertueella. Lisäksi Emil Ruusuvuoren kanssa tuli välieräpaikka ATP-kisassa Dohassa alkuvuodesta. Myös grand slam -pääsarjadebyytti oli lähellä Ranskan avoimissa, mutta Ruusuvuoren loukkaantuminen esti tuon tavoitteen toteutumisen vielä toistaiseksi.

25-vuotias Bart Stevens ja 26-vuotias Patrik Niklas-Salminen voittivat helmikuussa Challenger-turnauksen Bahrainissa.

Niklas-Salminen: ”Olemme suoriutuneet altavastaajina ennenkin, se on meille tuttu tilanne”

”Totta kai hyvillä fiiliksillä!”

Näin aloittaa Niklas-Salminen tunnelmansa kohta koittavan MM-kisan kynnyksellä.

”Olen nyt saanut taas kropan kuntoon ja matseja alle pienen kisatauon jäljiltä. MM-kisat ovat koko joukkueelle uusi ja varmasti upea kokemus. Onhan tämä myös koko suomitennikselle iso juttu. Hienoa päästä yhdessä kokemaan tällaista”, tunnelmoi Niklas-Salminen

Niklas-Salminen korostaa joukkueen pitkäjänteistä työtä MM-kisaunelman eteen ja erinomaista yhteishenkeä, joka vallitsee joukkueessa.

”Olemme pitkään jo sitoutuneet Davis Cup -peleihin. Se tuo mukavaa ja erilaista vaihtelua meidän kaikkien normiarkeen ammattilaiskentillä.”

Suomalaispelaaja analysoi kaikki vastustajamaat tosi koviksi, mutta se ei säikäytä sanomaan tavoitetta ääneen.

”Totta kai me jatkopaikan haluamme. Tietysti se vaatii meiltä hyvää peliä, sillä olemme altavastaajia; näen kuitenkin kaiken mahdolliseksi. Olemme suoriutuneet altavastaajina ennenkin, se on meille tuttu tilanne.”

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen. Lue lisää joukkuevalinnasta täältä.

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

”Lohkomme on erittäin tasainen. Hollanti, Kroatia ja USA ovat kaikki laatujoukkueita. Paperilla olemme altavastaajia jokaisessa ottelussa. Poikkeuksellisen kovan lohkostamme tekee se, että niin meillä kuin vastustajilla, on kaikilla kovat kaksinpelaajat ja myös nelinpelaajat”, kommentoi kapteeni Nieminen.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen.”

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

Otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ota haltuun tulevat… →