Emma Laine toiselle kierrokselle Aava Orto-Lääkärit Openissa

13.11.2014  |  09:24

Emma Laine (WTA 535) jatkaa ainoana suomalaispelaajana Talissa, Helsingissä Aava Orto-Lääkärit Openin, naisten 10.000$ ITF-turnauksen, kaksinpelin toisella kierroksella.
Keskiviikkona ensimmäisellä kierroksella neljänneksi sijoitettu Laine kohtasi villillä kortilla mukaan päässeen järjestävän seuran 18-vuotiaan Nanette Nylundin ja vei ensimmäisen erän vakuuttavasti 6-1. Toisesta erästä tulikin sitten tiukka kamppailu, jossa edettiin lukuisten murtojen kautta 5-5:een. Laine selviytyi lopulta erävoittajaksi luvuin 7-5.
Toisella kierroksella torstaina Laine kohtaa Venäjän Alexandra Artamonovan (WTA 815). Tämä on heidän ensimmäinen kohtaamisensa. Ottelu alkaa aikaisintaan klo 14.

Ella Leivo (WTA 1106)  ja sveitsiläisjuniori Margaux Deagostinin (WTA 1046) pelasi tasaisen ensimmäisen erän, jonka Deagostini vei lopulta 7-5. Toisessa erässä Leivo ei saanut enää parastaan esiin ja sveitsiläinen vei erän 6-2. Tappio oli Leivolle pettymys; hän puolusti viime vuoden kaksinpelin puolivälieräpaikka.
Muutoin kaksinpelissä edetään ilman suuria yllätyksiä. Kahdeksasta sijoitetusta vain kakkossijoitettu unkarilainen Vanda Lukacs hävisi ottelunsa; 17-vuotias venäläiskarsija Anastasia Nefedova voitti hänet helposti luvuin 6-1, 6-2.

Turnauksen nelinpelissä ollaan edetty jo välieriin, joista kolmessa on mukana suomalaisia. Ottelut pelataan torstai-iltapäivällä/alkuillasta.
Jo tiistaina oman puolivälieräottelunsa voittaneet Nanette Nylund ja Laura Pennanen saavat vastaansa ykkössijoitetut Emma Laineen ja Venäjän Eugeniya Pashkova, jotka ottivat helpon voiton venäläisjunioreista Anastasia Nefedovasta ja Polina Novoselovasta.
Mia Eklund ja Olivia Pimiä pudottivat jatkosta kakkossijoitetut Venäjän Anastasia Bukhankon ja Unkarin Vanda Lukacsin voittamalla ottelutie-breakin 10-8. He kohtaavat välierissä venäjäläiset Daria Afanasyevan ja Alexandra Artamonovan, jotka voittivat Ella Leivon ja Viron Valeria Gorlatsin. Ratkaisu tuli ottelutie-breakissa luvuin 10-3.

Aava Orto-Lääkärit Open 2014
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
9.-16.11.2014 Helsinki
Järj. HVS

1.kierrosta: Emma Laine (4.) – Nanette Nylund (villi kortti) 61 75, Margaux Deagostini Sveitsi – Ella Leivo (villi kortti) 75 62
Nelinpeli
Puolivälieriä: Emma Laine/Eugeniya Pashkova Venäjä (1.) – Anastasia Nefedova/Polina Novoselova Venäjä 61 63, Daria Afanasyeva/Alexandra Artamonova – Valeria Gorlats Viro/Ella Leivo 67(4) 63 [10-3], Mia Eklund/Olivia Pimiä – Anastasia Bukhanko Venäjä/Vanda Lukacs Unkari 36 61 [10-8].