Zopp yllätti Jarkon IPP Openissa

13.11.2014  |  12:43

IPP Openin, 50.000$ ATP Challengerin, pääsarjan kolme viimeistä ensimmäisen kierroksen ottelua pelattiin keskiviikkona Talissa, Helsingissä.

Viron Jürgen Zopp (ATP 281) järjesti ikävän yllätyksen tennisyleisölle passittamalla ykkössijoitetun, viimevuotista turnausvoittoa puolustavan Jarkko Niemisen (ATP 67) ulos kisasta tunnissa ja 23 minuutissa. Siinä ajassa ehdittiin pelata kolme erää, joista Jarkko voitti ensimmäisen 6-3.
Zopp mursi Jarkon syötön toisen erän neljännessä pelissä ja otti 3-1 johdon. Hän voitti erän pitämällä kovien ykkössyöttöjensä turvin omat syöttönsä. Erä meni hänelle luvuin 6-3.
Kolmannen erän Zopp vei peliäkään menettämättä 6-0.
Pasi Virtasen valmennuksessa Zopp kehittyi melkoisesti ja oli vuonna 2012 ATP-rankingissä jo sijalla 71, mutta sitten selän rasitusmurtuma piti hänet pitkään sivussa kilpakentiltä. Nyt Zoppia valmentaa ruotsalainen Peter Carlsson, Henri Kontisen aiempi valmentaja, Good to Great -akatemiassa.
Zopp kohtaa torstaina aikaisintaan klo 17.30 toisella kierroksella Micke Kontisen (ATP 420).

Sveitsiä edustava Henri Laaksonen (ATP 287), joka sai kisaan järjestäjien villin kortin, otti komean voiton kolmossijoitetusta Saksan Tobias Kamkesta (ATP 97) luvuin 6-3, 6-3. Toisella kierroksella Henri kohtaa ruotsalaiskarsija Patrik Rosenholmin.

Niemisen ja Kamken lisäksi sijoitetuista tappion kokivat ensimmäisellä kierroksella Bosnia ja Hertsegovinan Damir Dzumhur (4.) ja Turkin Marsel Ilhar (7.)

Nelinpelissä Aaro Pölläsen ja Emil Ruusuvuoren kanssa ensimmäisellä kierroksella lujilla olleet, vuonna 2011 turnauksen nelinpelin voittaneet Saksan Martin Emmrich ja Ruotsin Andreas Siljeström voittivat puolivälierissä Micke Kontisen ja Henri Laaksosen 6-4, 6-2.
Viimevuotista voittoaan puolustavat Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen kohtaavat puolivälierissä valkovenäläiset Egor Gerasimovin ja Yaraslav Shylan. Ottelu on heti Jürgen Zoppin ja Micke Kontisen toisen kierroksen ottelun jälkeen.
Villillä kortilla mukaan tulleet Alex Hedman ja Panu Virtanen eivät kuvia kumartaneet vaan täräyttivät 6-2, 6-1 voiton Bosnia ja Hertsegovinan Damir Dzumhurista ja Aldin Setkicistä. Jesper Saarnen ja Ruotsin Lucas Renardin kohtaloksi tuli karsiutua kisasta heti avauskierroksella, kun kokivat tappion Hollannin Sander Arendsille ja britti Darren Walshille.

IPP Open 2014
50.000$ ATP Challenger
8.-16.11.2014 Tali, Helsinki
Järj. HVS

1.kierrosta:  Jürgen Zopp Viro (villi kortti) – Jarkko Nieminen (1.) 36 63 60
Nelinpeli
1.kierrosta: Sander Arends Hollanti/Darren Walsh Brittania – Lucas Renard Ruotsi/Jesper Saarni (villi kortti) 64 63, Alex Hedman/Panu Virtanen (villi kortti) – Damir Dzumhur/Aldin Setkic Bosnia ja Hertsegovina 62 61
Puolivälieriä: Martin Emmrich Saksa/Andreas Siljeström Ruotsi (3.) – Micke Kontinen/Henri Laaksonen Sveitsi 64 62