Emma Laine: ”Joukkueellamme tulee olemaan hyvät mahdollisuudet nousta I-ryhmään.”

16.12.2019  |  14:07  |  Artikkeli, Ennakot, Videot

Suomen naisten tennismaajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, pelaa toista vuotta putkeen kotiyleisönsä edessä. Turnaus isketään Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa 4.-7.2.2020.

Suomen joukkueen kapteeni Emma Laine odottaa innolla kohta käsillä olevaa kotiturnausta.

– Viime Fed Cupista jäi todella huikeat muistot, kun nousimme sarjaporrasta ylemmäs kotikentällä. Ennen kaikkea jäi mieleen hyvä valmistautumisemme ja meillä oli hauskaa kahden viikon ajan. Olimme valmiita joukkueen kanssa.

Laine odottaa samanlaista tunnelmaa myös tulevalta turnaukselta.

– Uskon hyvän joukkuehengen nimeen ja siihen, että kaikilla on kivaa. Joukkuetapahtuma on kyseessä ja hyvällä yhteishengellä voitetaan paljon pelejä.

Naisten maajoukkue treenasi yhdessä myös viime helmikuussa. Vasemmalta ylhäällä Mia Eklund, Mariella Minetti, Alexandra Anttila, Anastasia Kulikova, Emma Eerola, Ella Haavisto ja Laura Hietaranta sekä vasemmalla alhaalla Liisa Vehviläinen, kapteeni Emma Laine ja valmentaja Katriina Saarinen.

Naisten maajoukkue kokoontuu yhteen treenileirin merkeissä tällä viikolla 17.-20.12. Talin Tenniskeskuksella. Laine kertoo kutsuneensa mukaan laajemman ringin kartoittaakseen tilannetta.

– Olen totta kai pelaajia seurannut läpi vuoden ja nyt on mukavaa kerääntyä yhteen samalle kentälle vaihtamaan ajatuksia. Tämä tuo pelaajille myös vaihtelua normaaliin arkeen, jossa pelaaja on usein yksin omassa ympyrässään.

Kotiturnaus on Fed Cupin Eurooppa/Afrikka II-ryhmän koitos. Suomen (maailman ranking 65.) lisäksi Talin Tenniskeskuksella tullaan näkemään seitsemän maata: Israel (52.), Tanska (55.), Tunisia (61.), Portugali (62.), Georgia (64.) ja Egypti (67.), Moldova (88.).

– Tulee olemaan tasainen joukko – verrattuna tähän vuoteen, kun tasoerot olivat aika suuret. Jokainen ottelu tulee olemaan tiukka ja voi mennä ihan miten vain. Joukkueellamme tulee olemaan hyvät mahdollisuudet nousta I-ryhmään. Odotan turnausta innolla ja kyllä kotikenttä tulee olemaan meille etu, päätti Laine.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan 6.1.2020. Lohkot arvotaan sekä otteluohjelma julkaistaan 3.2.2020. Ottelut alkavat päivittäin kello 15.00.

LIPUNMYYNTI | TAPAHTUMASIVU

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakot 51-52/2019 –… →