Eero Vasa ensimmäiseen kaksinpelin SM-kultaan – ”Nyt on miesten SM-kulta junioreiden rinnalle laittaa palkintokaappiin”

3.7.2022  |  17:54  |  Raportit

Miesten kaksinpelin SM-kultaa juhlii Eero Vasa (ÅLK).

MIESTEN LOPPUOTTELU
[1] Eero Vasa, ÅLK – [2] Iiro Vasa, ÅLK 6-3, 6-2

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Miesten kaksinpelin loppuottelussa kohtasivat veljekset ja turnauksen kärkisijoitetut 25-vuotias Eero Vasa ja 19-vuotias Iiro Vasa (ÅLK). Lauantaina veljekset tuulettivat nelinpelin Suomen mestaruutta (lue lisää) ja nyt molemmat hakivat ensimmäistä kaksinpelin SM-kultaansa. SM-finaali oli Eerolle uran toinen ja ensimmäinen kahdeksaan vuoteen – Iirolle kyseessä oli ensimmäinen esiintyminen loppukierroksella.

Loppuottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat pitivät huolta syötöistään ja vakuuttivat peruspelissään. Eero oli lähellä murtoa kuudennessa pelissä, mutta joutui odottamaan onnistumistaan myöhempään. Se murto tuli lopulta Eerolle ja sen turvin hän otti erän 6-3.

Toinen erä alkoi heti murrolla ja jälleen asialla oli isoveli Eero. Eeron peli rentoutui tästä ja hänen erinomainen syöttönsä aiheutti Iirolle jatkuvasti haasteita. Samaan aikaan Iiron syöttöpeli alkoi tökkiä, minkä ansiosta Eero aiheutti jatkuvaa painetta palautuksissaan. Pelin kulkuun ei tullut enää muutoksia, vaan Eero eteni ensimmäiseen kaksinpelimestaruuteensa erin 6-3, 6-2.

– Hyvältä tuntuu! Nyt on miesten SM-kulta junioreiden rinnalle laittaa palkintokaappiin. Ottelu oli oikein hyvä minulta, syötin ensimmäisessä erässä todella hyvin ja muutenkin oli molemmilta tasokasta peliä. Toisessa erässä pelitaso vähän laski molemmilta, oli havaittavissa pientä kisaväsymystä molemmilla, kommentoi Eero.

Eero nosti oman syöttöpelinsä ratkaisevaksi tekijäksi. Saman havainnon teki myös Iiro.

– Ensimmäinen erä oli hyvää tennistä ja kävimmekin ottelua Eeron kanssa läpi ja totesimme sen olleen ihan muutamista pisteistä kiinni. Isoin ero tuli syötössä, Eero syötti todella hyvin. Toisessa erässä en saanut peliä kulkemaan ja Eeron syöttäessä hyvin aloin lyömään päätäni seinään, sanoi Iiro.

Turnausvoitosta SM-kullan lisäksi ansaitsi Eero 2000 euroa ja villin kortin Helsingin ITF-ammattilaisturnaukseen elokuussa. Iiro kuittasi 1000 euroa.

– Erinomainen viikko, summasi Eero.

Iiro Vasa, valmentaja Jarkko Haataja ja Eero Vasa

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 27/2022 – →