Suomen Davis Cup -joukkue iskussa – Zimbabwen ykköspelaaja yhä Turkissa

1.3.2016  |  17:16

 

Suomen Davis Cup -joukkue odottaa perjantaina alkavaa Davis Cup -kohtaamista Zimbabwea vastaan hyvissä tunnelmissa. Nelikko Jarkko NieminenHarri HeliövaaraEero Vasa ja Henri Kontinen on harjoitellut kapteeni Kim Tiilikaisen johdolla kaksi kertaa päivässä.

– Kaikki on mennyt hyvin ja joukkue on terveenä. Olemme viihtyneet mainiosti mökkimajoituksessamme Levillä ja nauttineet Lapin tunnelmasta, Tiilikainen sanoo.

Lapin ystävänä tunnettu Nieminen harrastaa perinteistä hiihtoa ja kesäisin vaellusta tuntureilla. 

– Nämä alkupäivät kuluvat tiiviisti treeneissä, mutta torstaina on ainakin perjantaina pelaavilla rennompi päivä. Silloin olisi mukava päästä lumille – joko hiihtämään tai tekemään joukkueen kanssa jotain mukavaa, Nieminen sanoo.

 

 

 

Zimbabwen joukkue ei ole suomalaisille vastustajana entuudestaan tuttu. Henri Kontinen kiersi juniorina kansainvälisiä kilpailuita samassa ryhmässä vieraiden ykköspelaaja Takanyi Garangangan kanssa, mutta Garanganga ei ole saapunut vielä Suomeen. Hän haki viisumia myöhässä ja odottaa Schengen-maiden päätöstä Turkissa. 

– Toivomme, että hän saa viisumin pian ja ehtii tänne ajoissa, Zimbabwen pelaava kapteeni Martin Dzuwa sanoo.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet tasaisiin otteluihin, mikäli saamme Garangangan tänne, Courtney John Lock kommentoi.

Joukkueen kaikkien pelaajien tulisi olla mukana jo joukkueiden virallisella illallisella keskiviikkona kello 20. 

Kapteeni Dzuwa on nähnyt lunta aiemmin vain televisiossa, ja pelaajatkin luonnossa vain pieniä määriä. Kittilän ympäristö tuntureineen ihastuttaa zimbabwelaisia. Tennisliitto vei vierasjoukkueen tiistain harjoitusten jälkeen Levin huipulle ihastelemaan maisemia.

– Todella hienoa! Haluaisimme lähipäivinä ainakin ajamaan moottorikelkoilla, Mark Fynn suunnittelee.

Lisää kuvia, videoita ja tunnelmia Suomen Tennisliiton Facebook -sivulla:  https://www.facebook.com/SuomenTennisliittoRy 

Jaa:

Seuraava uutinen: Sarjatennis (yleinen) sisäkausi… →