E. Vasa ja Hietaranta turnausvoittoihin TEHO Sport Finnish Tourilla

23.5.2021  |  16:09  |  Raportit

Vuoden ensimmäinen TEHO Sport Finnish Tour on saatu päätökseensä Talin Tenniskeskuksella. Turnausvoittoja juhlivat toistamiseen urallaan niin Laura Hietaranta (HVS) kuin Eero Vasa (ÅLK). Pelaajat kuittasivat turnausvoitoista 2000 euroa. Yhteensä turnauksessa oli jaossa palkintorahaa 10 000 euroa.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Seuraava Finnish Tour -osakilpailu on samalla ulkokenttien SM-kilpailut. SM-mitaleista pelataan Hangossa 28.6.-4.7.

Hietaranta: ”Tämä oli ehdottomasti hyvä valmistava turnaus Ranskan avoimiin”

Naisten välierissä nähtiin laadukasta tennistä. Yläkaavion puolella ykköseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja neljänneksi sijoitettu Laura Hietaranta (HVS) pelasivat ensimmäisen erän erittäin korkealla tasolla. Ottelussa vaihdeltiin näyttäviä pysäytyslyöntejä ja vahvoja yläkierteisiä kämmeniä puolin ja toisin. Avauserän 4-3 tilanteeseen asti näytti ettei kaksikon välille saa eroa tekemälläkään. Sitten Hietaranta nappasi murron, kiihdytti erävoittoon, eikä katsonut enää taaksensa – loppulukemat 6-3, 6-0 ja finaalipaikka Hietarannalle.

Alakaaviossa oli tasainen näytelmä menossa toiseksi sijoitetun Ella Haaviston (Smash) ja seitsemänneksi sijoitetun Peppi Ramstedtin (HVS) välillä. Haavisto vei avauserän 7-6 ja Ramstedt toisen 6-4, mutta kolmatta erää ei valitettavasti nähty kuin yhden pelin verran. Selkävaivoista kärsinyt Ramstedt joutui tällä kertaa jättämään ottelun kesken.

Loppuottelussa olivat vastakkain hyvinkin erilaiset pelityylit omaavat pelaajat. Vasemman ranteen leikkauksesta toipuva Haavisto pelasi erittäin aggressiivisesti paukuttaen luotisuoria kämmenlyöntejä, kun taas Hietaranta oli hieman enemmän puolustuskannalla. Hietarannan puolustus piti ja oikein ajoitettujen hyökkäysten voimalla hän eteni uransa toiseen Finnish Tour -osakilpailuvoittoon luvuin 6-2, 6-2. Ensimmäinen tuli Jyväskylässä 2019.

– Tosi hyvä viikonloppu, pelasin matsi matsilta paremmin. Eilisestä alkaen päästiin massalle pelaamaan, mikä oli mukavaa, sillä massa on lempialustani. Tämän päiväiset välierä ja finaali olivat jo aiempia otteluita huomattavasti tiukempia, lukemat eivät kerro kaikkea. Pelasin aktiivisesti ja menin taktiikoideni mukaan, mikä toi turnausvoiton , kommentoi Hietaranta.

– Totta kai olen pettynyt, mutta toisaalta olen ylpeä, että edes tulin pelaamaan. Ensi viikolla menen uudestaan vasemman ranteen tähystykseen ja saa nähdä millainen tauko tulee, kertoi mietteliäs Haavisto.

Hietaranta on ensi viikon kotimaassa treenaamassa, jonka jälkeen suuntaa Puolaan alle 18-vuotiaiden kovatasoiseen ITF-turnaukseen. Kyseinen turnaus on junioreiden Ranskan avointen esiturnaus. Hietarannalla on edessään uran ensimmäinen Grand Slam -turnaus 6.-12.6.

– Tämä oli ehdottomasti hyvä valmistava turnaus Ranskan avoimiin. Ei tässä ole vielä kovin montaa massapeliä alla, joten täältä tulleet ottelut tulivat tarpeeseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Puolaa ja Ranskaa.

E. Vasa: ”Tässä on treenattu viimeisin kuukausi aika kovasti, joten on hyvä, että tulostakin tulee.”

Miesten turnauksesta tuli Åbo Lawn-Tennis Klubbin Eero ja Iiro Vasan välien selvittely. Ykköseksi sijoitettu E. Vasa kukisti välierässään viidenneksi sijoitetun Aleksi Löfmanin (HVS) 6-3, 6-4 ja kolmanneksi sijoitettu I. Vasa otti vakuuttavan voiton toiseksi sijoitetusta Karl Kiur Saarista 6-2, 6-1.

– Parempi ottaa se yhteiskuva ennen finaalia, tokaisi leikkisästi isoveli Eero välierien jälkeen.

Niin Eero kuin Iiro olivat edenneet loppuotteluun ilman erätappioita. Veljekset olivat kohdanneet toisensa viime kesänä Hangon Finnish Tourilla. Tuolloin Eero oli vahvempi kolmessa erässä.

Finaalin avauspelit olivat hieman hermostunutta tekemistä molemmilta. Molemmat hävisivät avaussyöttövuoronsa, mutta tämän jälkeen Eero sai syöttönsä nopeammin kulkemaan, mikä toi 4-1 johdon. Tämä johto piti myös erän loppuun luvuin 6-3, mikä tarkoitti ensimmäistä kiinnitystä mestaruuteen isoveljelle.

Myös toinen erä sujui Eeron tahtipuikkojen mukaan. Iiro kuitenkin taisteli ja teki erästä tiukan, lopulta turnausvoitto kirjattiin Eerolle luvuin 6-3, 6-4. Ottelussa nähtiin useita komeita palloralleja ja monipuolista tennistä niin etu- kuin takakentältä.

– Hyvät ovat fiilikset. Peli kulki hyvin läpi viikonlopun ja nyt on hyvä meininki. Syöttö oli aika stabiili ottelusta toiseen ja liikekin parani mitä pidemmälle mentiin. Tässä on treenattu viimeisin kuukausi aika kovasti, joten on hyvä, että tulostakin tulee, kommentoi Vasa.

Eero kertoi tämän päivän ottelun olleen rennompi kuin viime kesän veljesten kohtaaminen Hangossa.

– Ei ollut oikein mitään paineita, vaikka voisi luulla niiden olevan juurikin isoveljellä. Hyvää ja rentoa tekemistä sekä hyvää lyöntiä meiltä molemmilta, päätti Vasa.

Molemmat Vasan veljekset nähdään ensi viikolla ITF-ammattilaisturnauksessa Kouvolassa.

Naisten välierät
[4] Laura Hietaranta, HVS – [1] Liisa Vehviläinen, ÅLK 6-3, 6-0
[2] Ella Haavisto, Smash – [7] Peppi Ramstedt, HVS 7-6, 4-6, 1-0 rtd

Miesten välierät
[1] Eero Vasa, ÅLK – [5] Aleksi Löfman, HVS 6-3, 6-4
[3] Iiro Vasa, ÅLK – [2] Karl Kiur Saar, Viro 6-2, 6-1

Naisten loppuottelu
[4] Laura Hietaranta, HVS – [2] Ella Haavisto, Smash 6-2, 6-2

Miesten loppuottelu
[1] Eero Vasa, ÅLK – [3] Iiro Vasa, ÅLK 6-3, 6-4

Jaa:

Seuraava uutinen: Kouvolan ammattilaisturnauksen otteluohjelma… →