Naisten TEHO Sport Tennisliigan välierät: HVS – GT ja Smash – ÅLK

7.2.2019  |  11:18  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan pudotuspelit käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Lauantaina pelataan naisten välierät, joista selviää mestaruusotteluun etenevät joukkueet. Alla on ennakointia ottelupareista.

Pronssi- ja mestaruusottelut pelataan lauantaina 9.3. Talin Tenniskeskuksella.

Pystyykö GT horjuttamaan HVS:n tähtisikermää Talin Tenniskeskuksella?

Naisten hallitseva mestari ja runkosarjavoittaja HVS-Tennis valitsi välierävastustajakseen Grani Tenniksen. Runkosarjan kolmas GT ylsi toisena vuotena peräkkäin mitalipeleihin. HVS on puolestaan juhlinut liigamestaruutta viimeisenä kahtena vuotena. Joukkueet kohtaavat lauantaina klo 13:30 alkaen Talin Tenniskeskuksella Helsingissä.

Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa lokakuussa Talin Tenniskeskuksella. Tuolloin HVS oli 3-0 otteluvoitoin parempi. HVS otti runkosarjassa voittoja voittojen perään, mutta viimeisellä kierroksella runkosarjan toinen Smash oli vahvempi. GT puolestaan osoitti runkosarjassa sinnikkyytensä voittamalla kaikki muut seurat paitsi kärkikaksikon HVS ja Smash. GT onnistui voittamaan tärkeät nelinpelit kriittisissä otteluissaan.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00. HVS ilmoitti kuitenkin jo, että paikan päällä ovat naistenniksemme kärki Anastasia Kulikova, Oona Orpana ja Mia Eklund sekä nuoret lupaukset Peppi Ramstedt ja Laura Hietaranta. HVS:n kapteenina toimii Emma Laine.

HVS:n seuraava kuusikko on mukana välierässä: ylhäällä vasemmalta Laura Hietaranta, Emma Laine ja Peppi Ramstedt sekä alhaalla vasemmalta Mia Eklund, Oona Orpana ja Anastasia Kulikova

GT:n vastuuta ovat kantaneet enimmäkseen Stella Remander ja Ella Tuomela – kentillä on myös nähty Eveliina Koivupuisto ja Lotta Heiskanen sekä loppukaudella nelinpelissä esiintynyt pelaaja-kapteeni Veera Nurmi.

Seuraa näitä:
1) Kaksinpeleissä nähdään suurella todennäköisyydellä maamme kärkipelaajia HVS:n suunnalta – pystyykö GT yllättämään?
2) Nelinpelissä HVS ja GT ovat molemmat olleet vahvoja. Yleisöllä onkin lupa odottaa viihdyttävää nelinpelikoitosta, mikäli ottelu pelataan (riippuen kaksinpeleistä).

HVS:n ja GT:n ottelusta on tarjolla etäseuraajille livestream täällä.

Tasaiset Smash ja ÅLK tavoittelevat finaalipaikkaa Helsingin Myllypurossa

Toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan toinen Smash ja neljäs Åbo Lawn-Tennis Klubb. Ottelu pelataan lauantaina klo 14:30 alkaen Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa. Joukkueiden runkosarjakohtaamisessa joulukuussa oli ÅLK vahvempi kotikentällään kaksinpelivoittojensa turvin.

Viime kauden pronssimitalisti ÅLK aloitti kautensa epävarmasti ja hetken näytti jo siltä, että joukkue ajautuu ulos pudotuspeleistä. Vahva loppukausi takasi kuitenkin pääsyn playoffeihin. Kestomenestyjä Smash tekee puolestaan paluun mitalipeleihin pettymykseen päättyneen viime kauden jäljiltä – ennen viime kautta joukkue oli sijoittunut kolme kertaa peräkkäin hopealle.

Liisa Vehviläinen ja Fiona Kallio olivat voitokkaimmat kaksinpelaajat runkosarjassa

Joukkueiden kokoonpanot ovat selvillä niin ikään perjantaina. Vierasjoukkue ÅLK on luottanut viimeisimmissä otteluissaan Liisa Vehviläiseen, joka otti eniten kaksinpelivoittoja runkosarjassa, ja Asta Miettiseen. Lisäksi joukkueen riveissä on nähty tällä kaudella Venla Andersson, Sade Scharlin ja Fanny Törn. Kotijoukkue Smash puolestaan on pelannut samalla taktiikalla läpi kauden. Tanja Tuomi ja Fiona Kallio ovat kantaneet vastuun kaksinpelissä ja duo Tuomi/Piia Suomalainen nelinpelissä. Kallio oli runkosarjan toiseksi tehokkain kaksinpelaaja ja Tuomi/Suomalainen oli paras nelinpelipari.

Seuraa näitä:
1) Ovatko runkosarjan paras ykköspelaaja Vehviläinen (ÅLK) ja kakkospelaaja Kallio (Smash) jälleen vahvoja?
2) Mikäli tasatilanteessa ollaan, niin löytyykö ÅLK:lta eväät aiheuttamaan Smashille ensimmäinen nelinpelitappio?

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten TEHO Sport… →