Davis Cup: Portugali voitti 4-1, suomalaiset suoraan Tampereelle

19.7.2015  |  19:06

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisen kierroksen kohtaaminen Portugali-Suomi päättyi isäntien voittoon. Tulos varmistui jo sunnuntain ensimmäisen ottelun päätyttyä ja Portugalin karattua 3-1-johtoon. 

ATP-rankingissa sijaa 53 pitävä Joao Sousa voitti Jarkko Niemisen 6-3, 6-3, 6-4. 

– Sousa oli tänään tasaisempi, kun taas minun pelini oli 10 minuuttia hyvä ja sitten 10 minuuttia meni huonommin. Hävisin tiukkoja pelejä. En päässyt rinnalle kuin viimeisessä erässä. Koneeni käynnistyi vasta loppua kohden, Nieminen summasi.

– Tuntui, että tehoja puuttui ja akku oli tyhjä. Ehkä energiaa puuttui vain viitisen prosenttia, mutta en saanut irti sitä korkealaatuista peliä, jota Sousan kaltaisen voittamiseksi vaaditaan.

Nieminen urakoi Davis Cupissa kolmena perättäisenä päivänä. Maanantai kuluu matkustukseen Pohjois-Portugalin Viana do Castelosta muutaman pysähdyksen kautta Tampereen ATP Challenger -kilpailuun, jossa Nieminen aloittaa ottelunsa jo tiistaina.

– Matkustus ei ole parasta palautumista, mutta tiesin tämän jo aikatauluja suunnitellessani. Minulle oli tärkeää sekä edustaa Suomea että pelata Tampere Openissa. Ensimmäiset kierrokset ovat minulle varmasti haastavimpia tämän valmistautumisen vuoksi, Nieminen sanoi.

Hänen ensimmäinen vastustajansa on Kroatian 27-vuotias Antonio Veic.

– Hän on kova pelaaja erityisesti massalla. Olen voittanut hänet kerran kolmessa erässä, Nieminen kertoi.

Davis Cupin viimeinen ottelu Frederico Silva vastaan ranteen tähystyksestä kuntoutunut Micke Kontinen päättyi 3-6, 6-1, 6-0 ja Portugalin 4-1-voittoon Suomesta. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti paras kolmesta -menetelmällä. Myös Micke Kontinen ja Henrik Sillanpää pelaavat Tampere Openin pääsarjassa.

Jarkko Nieminen lopettaa ammattilaisuransa tähän kauteen, mutta on yhä käytettävissä maajoukkue-edustuksiin.

– Jarkko on Davis Cupissa mukana myös maaliskuussa, mikä on meille todella hyvä juttu. Se on eri asia, jaksaako hän pelata tulevaisuudessa kaikkina kolmena päivänä. Mickekin on toipumassa hyvää vauhtia. Tänään muutaman kuukauden tauko matseista ehkä vaikutti vielä otteisiin, mutta Tamperetta ajatellen tilanne näyttää hyvältä, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen sanoi.


Tulokset ja joukkue-esittelyt: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022446

Jaa:

Seuraava uutinen: Becker kotonaan Wimbledonissa… →