Davis Cup: Kotiyleisö huusi Portugalin 2-1-johtoon

18.7.2015  |  21:32

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisen kierroksen kohtaaminen Portugali-Suomi on kahden kaksinpelin ja nelinpelin jälkeen tilanteessa 2-1 isännille. 

Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen aloittivat ottelun todella vahvasti Joao Sousaa ja Gastao Eliasta vastaan. Ensimmäinen erä päättyi 6-3, ja toisessakin Suomi ehti jo 4-2-johtoon. Portugalin syötönmurto käänsi yhtäkkiä tilanteen ja erä ratkesi lopulta Sousa-Eliasille katkaisupelissä 7-6 (7-5). Kolmas erä meni isännille 6-3 ja neljäs 6-4.

– Tappio on tietenkin pettymys. Vähän erikoinen ottelu siitä, että tunnuimme olevan koko ajan niskan päällä, mutta hävisimme silti, kapteeni Kim Tiilikainen sanoi.

– Sousa pelasi etenkin takaa hienosti, ja Elias oli taitava verkolla.

Nieminen ja Kontinen harmittelivat menetettyjä paikkoja.

– Meillä oli monta mahdollisuutta syötönmurtoon, mutta emme onnistuneet käyttämään niitä hyväksemme, Kontinen harmitteli.

– Tiukka matsi, tiukkoja pelejä, Nieminen summasi.

Sunnuntaina on ohjelmassa kaksi kaksinpeliä. Tämän hetken tiedon mukaan tuolloin pelaavat Joao Sousa vastaan Jarkko Nieminen ja Rui Machado vastaan Henrik Sillanpää. Joukkueen kapteenilla on oikeus vaihtaa pelaajia vielä tunti ennen ottelun alkua. Suomen joukkueeseen kuuluu myös Micke Kontinen.

– Sousa on todella tasainen pelaaja, jolta ei saa mitään ilmaiseksi. Odotettavissa on pitkiä palloralleja. Minun täytyy pelata todella hyvin voittaakseni hänet, se on selvä, Nieminen (ranking 91) sanoi.

Sousa iloitsi luonnollisesti nelinpelivoitosta mylvivän kotiyleisön edessä.

– 2-1-johto on hyvä asetelma viimeiselle päivälle, mutta mitään ei ole vielä voitettu. Matsi Jarkkoa vastaan on erittäin tärkeä. Jarkko on kokenut ja hyvä pelaaja, ATP-rankingissä sijalla 53 oleva Sousa kommentoi.

 

Tulokset ja joukkue-esittelyt: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022446

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Portugali… →