Becker kotonaan Wimbledonissa

25.7.2015  |  17:45  |  Artikkeli

Boris Becker’s Wimbledon [with Chris Bowers]. Blink Publishing, London 2015. 224 s. ISBN 978-1-910536-08-7​

Tänä kesänä tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun 17-vuotias saksalaispoika Boris Becker voitti miesten kaksinpelin Wimbledonissa. Sitä juhliakseen Becker on saattanut maailmaan kirjan, jossa hän tunnustaa rakkautensa Wimbledoniin, ei yksin tennisturnaukseen ja sen järjestäjäseuraan All England Lawn Tennis and Croquet Clubiin, vaan myös koko Wimbledonin kylään.
Becker voitti Wimbledonin kolmesti ja oli finaalissa hävinneenä osapuolena neljästi. Hän osallistui turnaukseen 15 kertaa ja siirtyi sen jälkeen BBC:n Wimbledonin lähetyksiin kommentaattoriksi 12 vuodeksi. Se työ piti lopettaa, kun hänestä tuli marraskuussa 2013 Novak Djokovicin valmentaja.
Kirjassa on upeat kuvat ja se on taitettu mainiosti Wimbledonin tunnusvärien vihreän ja purppuran sävyin. Eniten lukijaa koukuttaa Beckerin avoin kerronta. Hän valottaa Wimbledonin tähtihetkien ja epäonnistumisen lisäksi mullistuksia, joita tuo sensaatiomainen ensimmäinen turnausvoitto vuonna 1985 toi hänen elämäänsä. Kun hänestä tuli yhdessä yössä nuori, rikas ja kuuluisa, hän menetti vapautensa ja yksityisyytensä. Vaikka koti Leimenin pikkukaupungissa sai jäädä, Saksassa hänen tekemisiään seurattiin herkeämättä ja kärkkäästi niitä myös kritisoitiin, mikä tuntuu häntä edelleenkin harmittavan.
Värikästä elämää elänyt Becker on nyt 47-vuotiaana sovussa itsensä kanssa. Hän muutti nykyisen puolisonsa Lilyn ja nuorimman poikansa Amedeuksen kanssa Wimbledonin kylään. Hän viihtyy siellä niin hyvin, että suunnittelee hakevansa Iso-Britannian kansalaisuutta.

Teksti: Riitta Närhi

Jaa:

Seuraava uutinen: Sarjatennis (yleinen) sisäkaudella… →