Davis Cup -nousukarsintaennakko – ”Tulevaisuuden joukkue”

12.9.2018  |  11:33  |  Ennakot, Videot

Suomen maajoukkue riemukkaissa voittotunnelmissa, kuvassa vasemmalta lukien: Otto Virtanen, Jarkko Nieminen, Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliövaara ja Joni Honkaniemi.

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, hakee ensi viikolla 14.-15.9. nousua I-divisioonaan Egyptin vieraana Kairossa. Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen nimesi joukkueeseensa tutut pelaajat: Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.

Tässä uutisessa Nieminen ennakoi tulevaa nousukarsintaottelua. Lue joukkueen nimeämisuutinen täältä.

”Egyptillä on kova ja tasainen joukkue”

Suomi on onnistunut voittamaan Tunisian ja Liettuan tänä vuonna – molemmat ottelut ovat ratkenneet vasta viidensissä otteluissa. Davis Cup -joukkue on siis jo osoittanut sisukkuutensa.

– Kun alkuvuodesta aloitin kapteenin tehtävät, niin sanoin meillä olevan tulevaisuuden joukkue. Paljon nuoruutta ja löytyy myös sopivasti kokemusta. Uskon kaikkien pelaajiemme parhaimpien päivien olevan vielä edessä päin. Meillä on loistava joukkuehenki ja uskon sen olleen avainasemassa vuoden aikaisemmissa tiukoissa voitoissamme, Nieminen kommentoi joukkuettaan.

Nousukarsinnassa vastaan asettuu siis Egypti. Egyptiläiset ovat olleet erittäin vakuuttavia kahdessa aikaisemmassa ottelussaan. He ovat voittaneet kotikentällään Tanskan ja Norjan. Otteluparit ovat ratkenneet heti kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

– Egyptillä on kova ja tasainen joukkue. Tunisialla ja Liettualla oli ykköspelaajina TOP100-pelaaja, mutta kakkospelaajat olivat heikommat. Egyptilläkin on kova ykkönen, mutta myös kakkospelaaja on hyvä. Erittäin tasainen joukkue siis kyseessä.

Egyptin kapteeni Mostafa Naim Dalam nimesi miehistöönsä Mohamed Safwatin (ATP-186), Youssef Hossamin (ATP-366), Karim-Mohamed Maamounin (ATP-399), Sherif Sabryn (ATP-1439) ja Akram El Sallalyn (nelinpelin ATP-724). Suomen joukkueen pelaajien rankingit ovat seuraavat: Kontinen (nelinpelin ATP-5), Heliövaara (kaksinpelin ATP-330), Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-439), Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-505) ja Virtanen (kaksinpelin ATP-887).

– Altavastaajina lähdemme tähänkin otteluun. Kuitenkin jos kaikki pelaavat hyvin, niin pystymme tämänkin ottelun voittamaan.

Suomi ja Egypti ovat kohdanneet toisensa kolmesti Davis Cup -historian aikana – Egypti johtaa voitoissa 2-1. Kohtaamisista on jo aikaa, sillä viimeisin on vuodelta 1979, jolloin Suomi oli etevämpi. Kaksi muuta ottelua ovat vuosilta 1931 ja 1929. Suomi on viimeksi pelannut I-divisioonassa vuonna 2012. Parhaimmillaan miesten maajoukkue on pelannut  maailmanlohkon karsinnassa vuosina 1990, 1999 ja 2002.

”Olisi todella mahtavaa jos nousu tapahtuisi jo tänä vuonna”

Kotijoukkueena Egypti sai valita pelipaikan ja -alustan. Paikaksi valikoitui Kairo (El Gezira Sporting Club) ja alustaksi massa. Suomen joukkue matkustaa pelipaikalle hyvissä ajoin valmistautumaan tärkeään otteluun.

– Tuttu valmistautuminen. Luodaan joukkuehenkeä, joka on tosin jo aika valmiiksi luotu. Enemmän totutellaan olosuhteisiin. Siellä tulee olemaan todella kuumaa, todennäköisesti yli 30 astetta, ja alustana on massa. Usein mitä etelämmäksi mennään niin sitä nopeammat ovat massat – massakentät ovat siellä hyvin erilaiset kuin täällä pohjoisessa tai Keski-Euroopassa, Nieminen kertoi.

Nieminen on luottavainen Suomen tulevaisuuden suhteen ja uskoa nousuun löytyy.

– Uskon, että nousemme tästä divisioonasta. Olisi todella mahtavaa jos nousu tapahtuisi jo tänä vuonna, mutta uskon sen tapahtuvan lähitulevaisuudessa kumminkin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta ja tähän asti tehdyistä suorituksista. Nyt lähdetään sitten iskemään tämän vuoden viimeiseen koitokseen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 37/2018 – →