Davis Cup: Nieminen nosti Suomen tasoihin Portugalia vastaan

17.7.2015  |  19:52

 

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisen kierroksen kohtaaminen Portugali-Suomi on kahden kaksinpelin jälkeen tilanteessa 1-1. Henrik Sillanpää (ATP-ranking 505) joutui taipumaan ensimmäisessä ottelussa Portugalin ykköspelaajalle Joao Sousalle (ATP-ranking 53), joka nakutti voittolukemiksi 6-0, 6-2, 6-0.

– Tämä oli ensimmäinen otteluni top 100 -pelaajaa vastaan. Hän oli vain liian hyvä, Sillanpää kommentoi.

– Henrik ei ole tottunut pelaamaan Sousan tasoisia pelaajia vastaan, mikä näkyi hänen otteissaan. Hänen oli vaikea saada peliä omalle normaalille tasolleen, kapteeni Kim Tiilikainen jatkoi.

Jarkko Nieminen piti sen sijaan pintansa ajoittain erittäinkin tiukassa ottelussa paluutaan tekevää Rui Machadoa vastaan. Suomalainen voitti lopulta 6-1, 3-6, 6-4, 6-3. 

– Onnistuin pelaamaan tasaisesti koko ottelun. Toisen erän alussa syöttötaktiikkani ei purrut täysin, ja Machado onnistui palautuksissaan. Matsi oli tiukka, Nieminen kertoi.

Viana do Castelon massakenttä on uusi ja pehmeä, mikä aiheutti pelaajille päänvaivaa.

– Sääli, jos erä ratkeaa vääriin pomppuihin. Eikä sekään mukavaa ole, kun kenttä hajoaa alta, Nieminen pohti.

– Tärkeintä kuitenkin on, ettei alusta johda loukkaantumisiin. Toistaiseksi sellaista huolta ei ole ollut, Tiilikainen lisäsi.

Lauantaina on ohjelmassa vain yksi ottelu, nelinpeli. Suomea edustaa kokenut ja menestynyt kaksikko Jarkko Nieminen-Henri Kontinen. Portugali on ilmoittanut parikseen Joao Sousan ja Gastao Eliasin.

– 1-1-tilanteessa on hyvä lähteä nelinpeliin, sillä meillä on hyvä pari. Tietysti johdossa olisi vielä mukavampaa. Otetaan voitto huomenna, niin sunnuntaina ei ole pakko voittaa molempia matseja, Tiilikainen ennakoi.

– Henkka (Kontinen) tuntee Eliasin jo juniorivuosilta, ja Sousa on huononakin päivänä aika tasainen. Kova matsi tulee varmasti, mutta me olemme kunnossa, Nieminen kertoi.

Sunnuntaina on ohjelmassa kaksi kaksinpeliä. Tämän hetken tiedon mukaan tuolloin pelaavat Joao Sousa vastaan Jarkko Nieminen ja Rui Machado vastaan Henrik Sillanpää. Joukkueen kapteenilla on oikeus vaihtaa pelaajia vielä tunti ennen ottelun alkua. Suomen joukkueeseen kuuluu myös Micke Kontinen.

 

Tulokset ja joukkue-esittelyt: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022446

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Kotiyleisö… →