Davis Cup: Heliövaara nosti Suomen tasoihin Georgiaa vastaan

3.2.2017  |  16:30

 

Tilanne on ensimmäisen päivän jälkeen 1-1 Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon toisen ryhmän maaottelussa Georgia-Suomi.

Eero Vasa (ATP-ranking 1112) pelasi vahvan ottelun Georgian ykköspelaaja Nikoloz Basilashvilia (ATP 89) vastaan. Georgia voitti 2-6, 6-1, 6-4, 6-1, mutta luvut eivät kerro totuutta ottelun tasaväkisyydestä. 

– Vastustaja ei ollut ensimmäisessä erässä 100-prosenttisesti mukana enkä antanut hänelle nopeasti edenneessä erässä mahdollisuutta päästäkään mukaan. Toiseen erään hän sai vahvistusta itseluottamukseen ja vei sen helposti, Vasa sanoo. 

– Kolmas erä eteni tasaisesti, ja minulla oli siinä monta paikkaa murtaa hänen syöttönsä. Pieni tuomarointihässäkkä ei ratkaissut ottelua, mutta vaikutti kyllä kolmannen erän tulokseen. Basilashvili löi taitavasti viivaan monta kertaa ja näytti, miksi on top 100 -pelaaja. Neljännessä hän ei antanut minulle enää mahdollisuuksia, 20-vuotias Vasa jatkaa.

Avauspäivän toiseen otteluun oli ilmoitettu Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen, mutta hänen nilkkansa toipumiseen tuli harmittavaa takapakkia. Niklas-Salminen, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen ja Davis Cup -tapahtuman lääkäri päättivät, että paras viidestä -menetelmällä pelattava kaksinpeli on nilkalle liikaa.

Näin Suomi vaihtoi Georgian kakkospelaaja George Tsivadzea vastaan Harri Heliövaaran, joka voitti suoraan kolmessa erässä 7-5, 6-2, 6-1.

– Ensimmäinen erä oli pitkä ja tasainen. Vastustaja veti hiljaisilla alakierteisillä lyönneillään alussa matsista tempon pois, mikä oli minulle yllätys. Tiesin koko ajan, että kun saan oman rytmin päälle, vien ottelun, Heliövaara kommentoi.

– Toinen ja kolmas erä menivät silti selvemmin lukemin kuin odotin.

Lauantain nelinpelissä on kovat panokset. Suomelta otteluun on nimetty Heliövaara ja Emil Ruusuvuori, Georgialta perjantaina pelanneet ykkös- ja kakkospelaajat Basilashvili ja Tsivadze.

– Tulossa on erittäin mielenkiintoinen nelinpeli. Tämä päivä näytti, että meillä on mahdollisuudet voittoon, mutta niin on heilläkin, Heliövaara sanoi.

Sunnuntaina on ohjelmassa kaksi kaksinpeliä.

 

Aikataulut ja tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-G2-EPA-M-FIN-GEO-01

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Heliövaara… →