Davis Cup: Nuorentunut Suomi sisulla Georgiaa vastaan

2.2.2017  |  12:02

 

Suomen Davis Cup -joukkue on valmiina perjantaina alkavaan maaotteluun Georgiaa vastaan. Euroopan/Afrikan lohkon toisessa ryhmässä pelaavat joukkueet aloittavat 1. kierroksen ottelunsa Tbilisissä ykkös- ja kakkospelaajien kohtaamisilla.

Torstaiaamun arvonnassa selvisi, että ensimmäisenä kohtaavat ATP-rankingissa sijalla 89 oleva Nikolaz Basilashvili ja sijalla 1112 oleva Eero Vasa. Perjantain toisessa pelissä ottelevat Georgian George Tsivadze (ATP 819) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP 745).

– Vastustajani on todella kova, kuten ranking kertoo. Viikkoni täällä on sujunut erittäin hyvin. Huomenna on tulossa mielenkiintoinen matsi, ja taistelen kovaa, Vasa lupaa.

– Meillä on hyvä joukkuehenki ja tästä on hyvä jatkaa matseihin. Toivottavasti huomenna on voittoisa päivä meille, nilkkaleikkauksesta hyvään pelivireeseen toipunut Niklas-Salminen sanoo.

Kapteeni Kim Tiilikainen kuvaa Suomen valmistautumisen sujuneen hyvin.

– Pojat ovat hyvässä kunnossa ja meillä on tasainen joukkue. Lähdemme luottavaisin mielin viikonloppuun, Tiilikainen sanoo.

Suomen joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen Jarkko Niemisen jätettyä Davis Cup -kentät viime kesänä. 

– On ollut aika erilaista kuin aiemmin, kun olin tottunut siihen, että Jarkko on mua kahdeksan vuotta vanhempi ja nyt olenkin itse kahdeksan vuotta vanhempi kuin seuraavaksi vanhin. Olen saanut vähän poikia paimentaa treenikentällä ja ehkä sen ulkopuolellakin, 27-vuotias Harri Heliövaara naurahtaa.

– Tosi hyvä meininki on, ja kaikki ovat hoitaneet homman ammattimaisesti, Heliövaara jatkaa.

Joukkueen neljäs pelaaja on Emil Ruusuvuori, joka nousi Australian avointen ja Traralgonin kilpailun erinomaisen menestyksensä ansiosta ITF:n juniorirankingissa jo 20:nneksi. Ruusuvuori, 17, on ilmoitettu Harri Heliövaaran pariksi lauantain nelinpeliin.

 

Tennisliitto seuraa otteluita Facebook-sivullaan.

 

Aikataulut ja tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-G2-EPA-M-FIN-GEO-01

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Heliövaara… →