Davis Cup: Heliövaara ja Niklas-Salminen iskivät Suomen 2-1-johtoon

4.2.2017  |  15:10

 

Suomi johtaa Georgiaa Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon toisen ryhmän maaottelussa kahden päivän jälkeen 2-1. Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen voittivat Tbilisissä lauantain nelinpelin 6-4, 6-0, 6-3. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat Georgian Nikoloz Basilashvililtä ja George Tsivadzelta sinnikästä peliä, kun taas toisessä erässä he eivät onnistuneet pitämään ainuttakaan syöttövuoroaan.

-Yhteispelimme toimi tosi hyvin. Pari ensimmäistä erää pelasimme virheettömästi, kolmannessa oli pientä haparointia. Kokonaisuutena hyvä matsi meiltä, Niklas-Salminen sanoo.

– Olimme vahvoja erityisesti syöttö- ja verkkopelisssämme, Heliövaara jatkaa.

Sunnuntaina pelataan ratkaisevat kaksinpelit, joista ensimmäisena vuorossa on ykköspelaajien kohtaaminen. Viimeisessä ottelussa pelaavat kakkospelaajat.

– Tämä on herkullinen tilanne meille, sellainen mitä haimmekin. Olemme nyt nähneet heidän molemmat kärkipelaajansa ja lähdemme hyvällä itseluottamuksella hakemaan voittoa. Meillä on neljä pelaajaa, joista kaikki voivat voittaa heistä molemmat tai ainakin toisen, Heliövaara summaa.

Kapteeni Kim Tiilikainen voi muuttaa pelaajakokoonpanoa huomenna, mutta vielä ei ole taktiikan valottamisen aika.

– Meidän täytyy vain jatkaa samalla tasolla, jolla olemme pelanneet täällä tähänkin asti, Tiilikainen sanoo.

Georgian Basilashvili voitti perjantaina Eero Vasan neljässä erässä ja Harri Heliövaara kaatoi puolestaan Tsivadzen kolmessa.

Suomen joukkueessa on mukana myös Emil Ruusuvuori.

 

Aikataulut ja tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-G2-EPA-M-FIN-GEO-01

Jaa:

Seuraava uutinen: Georgia niukasti voittoon… →