Georgia niukasti voittoon – Suomen nuori joukkue taisteli sisukkaasti

5.2.2017  |  18:44

Georgia voitti Suomen 3-2 Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon toisen ryhmän ensimmäisellä kierroksella. Isännät olivat voitokkaita sunnuntain molemmissa kaksinpeleissä.

19-vuotiaan Patrik Niklas-Salmisen ja Georgian kakkospelaaja Giorgi Tsivadzen ottelu venyi nelituntiseksi ja viisieräiseksi. Ottelu ratkesi vasta viimeisen erän tiebreakissa, jonka yleisön hurmiollisesta kannustuksesta lisävirtaa saanut Tsivadze vei 7-5. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6-4, 7-5, 5-7, 0-6, 7-6.

– Nousin kolmannessa erässä hyvin pahasta tilanteesta ja pelasin neljännenkin erän hyvin. Tuli niukka tappio, joka harmittaa. Onneksi näistä oppii tosi paljon. Ensi kerralla sitten voitto, Niklas-Salminen kommentoi.

Hän oli kilpakentiltä pitkään sivussa nilkkaleikkauksen vuoksi, ja teki paluunsa vasta tammikuussa. Viisieräinen taistelu oli siis häneltä kelpo saavutus. Kaikkiaan Suomen nuori joukkue pelasi omalla tasollaan.

– Joukkueemme taisteli tosi hienosti. Vähän huono jälkimaku jäi vain tuomaritoiminnasta. Linjamiehille oli selvästi sanottu, että tiukoissa tilanteissa vedetään kotiin päin, Harri Heliövaara harmitteli.

17-vuotias, Australian avoimissa Grand Slam -debyyttinsä tehnyt Emil Ruusuvuori (ATP 1511) taisteli päivän ensimmäisessä ottelussa komeasti ATP-rankingissä sijalla 89 olevaa Nikoloz Basilashviliä vastaan. Tasoaan perjantaista huomattavasti nostanut georgialainen vei kuitenkin voiton 6-2, 6-4, 6-4.

Suomi kohtaa huhtikuussa kotonaan Madagascarin, joka taipui Liettualle 2-3.

Suomen joukkueessa pelasi myös Eero Vasa. Kapteenina toimii Kim Tiilikainen.

Seuraava uutinen: Otto Virtanen ja… →