Byskata, Heiskanen, Löfman ja Scharlin SEB JGP 10v ja 14v voittoihin Turussa

19.1.2015  |  08:37

Neljänneksi sijoitettu HVS:n Valtteri Solatie haastoi seurakaverinsa ja nelinpeliparinsa, ykkössijoitetun Aleksi Löfmanin P14-luokan kaksinpelin välierissä vuoden ensimmäisessä SEB JGP -osakilpailussa, joka pelattiin Jarkko Nieminen Areenalla Turun Impivaarassa. Valtteri vei ensimmäisen erän 6-4 ja vasta tie-breakissa onnistui Aleksin kääntää toinen erä voitokseen. Kolmannen erän Aleksi vei nimiinsä 6-1 ja meni loppuotteluun.
Kakkossijoitettu Oskar Antinheimo, hänkin HVS:stä, koki puolivälierissä tappion LVS:n Oskari Eerolalle, joka joutui luovuttamaan välieräottelun toisessa erässä ETS:n Oliver Saariselle.
Loppuottelun ensimmäinen erän oli tasainen; Aleksi Löfman vei sen lopulta nimiinsä 7-5 ja varmisti toisen erän 6-1 voitolla osakilpailun voiton.
Kaukana ei ollut Aleksilta tuplavoitto, sillä hän eteni Valtteri Solatien kanssa nelinpelin finaaliin. Siinä pojat kuitenkin kokivat ottelutie-breakissa tappion 7-10 OVS:n Otto Koivistolle ja KarTen Tommi Jeskaselle.

Kärkisijoitetut JTS:n Lotta Heiskanen (1.) ja HLK:n Bea Kivikoski (2.) etenivät sijoitustensa mukaan T14 luokan kaksinpelin loppuotteluun. Kummaltakin se kävi erääkään menettämättä, mutta loppuottelusta tuli odotetusti tasainen. Se venyi kolmieräiseksi ja lopulta Lotta Heiskasen voittoon. Lotta ja poikien luokan voittaja Aleksi olivat voittaneet koululaisten tennismestaruuskilpailujen ala-asteen kaksinpelit viime vuoden lopussa ja aloittivat näin mainiosti uuden vuoden.
T14 nelinpelissä Lotta koki Aleksin kohtalon. Hän eteni TaTS:n Emilia Salon kanssa finaaliin. Tasaisen ottelun voittoon menivät kuitenkin Bea Kivikoski ja TVS:n Fanny Törn.

10-vuotiaat

P10-luokan kisaa hallitsi  turkulaisen Byskatan perheen kolmesta pojasta nuorimmainen. ÅLK:n kasvatti Oliver Byskata voitti sekä kaksin- että nelinpeliluokat. Kaksinpelin finaalissa kukistui mikkeliläisen T-88:n Samuli Holmbergin vain kolme peliä menettäen. Nelinpelissä Oliverin parina oli OVS:n Lenni Loukkola, jotka voittivat finaalissa Samuli Holmbergin ja HyTS:n Tatu Karvisen.
Myös T10-luokan kaksinpelin voitto meni ÅLK:lle, kun Sade Scharlin voitti finaalissa JTS:n Emma Kuusiston. Emman haastoi puolivälierissä OVS:n Rinja Kautto tiukasti; Emma selvitti tiensä jatkoon voittamalla ottelutie-breakin 10-6. Finaalissa Emma oli lähellä viedä ottelun kolmanteen erään, mutta Sade voitti toisen erän lopulta 7-5.
Nelinpelissä Emma Kuusisto sai hyvitystä kaksinpelin finaalitappiolleen. Hän voitti loppuottelussa TaTS:n Marissa Minettin kansa Sade Scharlinin ja FTK:n Veera Karlssonin

SEB JGP 14v ja 10v
Ensimmäinen osakilpailu
16.-18.1.2015 Jarkko Nieminen Areena, Turku
Järj: TVS

Luokkien loppuottelutulokset
Kaksinpelit

P14 Aleksi Löfman HVS – Oliver Saarinen ETS 75 61
T14 Lotta Heiskanen JTS – Bea Kivikoski HLK 64 16 63
P10 Oliver Byskata ÅLK – Samuli Holmberg T-88 60 63
T10 Sade Scharlin ÅLK – Emma Kuusisto JTS 62 75

Nelinpelit
P14 Tommi Jeskanen KarTe/Otto Koivisto OVS – Aleksi Löfman/Valtteri Solatie HVS 64 26 [10-7]
T14 Bea Kivikoski HLK/Fanny Törn TVS – Lotta Heiskanen JTS/Emilia Salo TaTS 76 64
P10 Oliver Byskata ÅLK/Lenni Loukkola OVS – Samuli Holmberg T-88/Tatu Karvinen HyTS 76 61
T10 Emma Kuusisto JTS/Marissa Minetti TaTS – Veera Karlsson FTK/Sade Scharlin ÅLK 63 61


 

Jaa:

Seuraava uutinen: Hartman, Matikkala, Minetti… →