Bosnia ja Hertsegovina meni 2-0 johtoon – Jarkko hävisi viidessä erässä

4.4.2014  |  23:08

Bosnia ja Hertsegovinan nuori joukkue otti 2-0 johdon Suomesta Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelussa Talissa perjantaina.
Bosnialaisten avausvoiton otti joukkueen ykköspelaaja Damir Dzumhur (ATP 158), joka on ATP-rankingissa 21-vuotiaiden ikäluokassa top tenissä.
Suomen kakkonen, Juho Paukku (ATP 1455), joka oli pelannut edellisen kansainvälisen ottelunsa viime marraskuussa IPP Openissa haastoi hienosti 175-senttisen Dzumhurin, joka tammikuussa Australian avoimissa eteni karsintojen kautta pääsarjan kolmannelle kierrokselle ja on ollut ATP Tour-kisojen karsinnoissa.
Dzumhur mursi Paukun syötön ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pari kertaa vieden voiton 6-3, 7-6, 6-4.
-Tietysti voi sanoa, että erät olivat tiukkoja ja niissä voitto lähellä, mutta kumpi ne voitti, kysyi Juho Paukku ottelun jälkeen. – Tästä syystä Dzumhur on ATP-rankingissa 160 joukossa. Oma peli ailahteli liikaa.
-Dzumhur pääsi hyvin syöttöihini käsiksi ja jouduin tekemään töitä joka pisteen eteen.
-Taktiikkani oli, etten lähde junnaamaan hänen kanssaan, sillä siinä hän on hyvä. Tiesin, että mitä pienempi tempo palloissa on, sitä paremmin hän pelaa.
Juho Paukku pelasi kuitenkin varsin hyvän ottelun. Siitä hän kiitti liiton päävalmentaja Martin van Daalenia, jonka kanssa hän on käynyt talven mittaan läpi peli-ideaa.
-Totta kai tappio harmittaa paljon, mutta olen oppinut nauttimaan pelaamisesta, sanoi Juho.

Päivän toinen ottelu kesti kolme tuntia 15 minuuttia ja siinä riitti draamaa yllin kyllin. Alkuviikon vatsataudista parantunut Suomen ykkönen, Jarkko Nieminen (ATP 45), joutui viisieräiseen bosnialaisten kakkospelaajan Mirza Basicin (ATP 221) kanssa.
Jarkko voitti ensimmäisen erän 6-3 ja vaikka taipui toisessa erässä tie-breakissa 6-7(4), hän vei kolmannen erän 6-3.
Basic nousi kuitenkin neljännessä erässä 6-3 voittoon ja vei ottelun ratkaisun viidenteen erän. Se pelataan Davis Cupin sääntöjen mukaan aina pitkänä. Basic voitti erän 8-6 ja jäi sekä joukkueen jäsenten että kymmenkunnan bosnialaiskannattajan alle kentällä.
-Olisin voinut palauttaa tänään paremmin, totesi tappioonsa luonnollisesti erittäin pettynyt Jarkko. – En pystynyt hyödyntämään tästä syystä muutamia breikkimahdollisuuksiani. En ollut viikolla lyönyt riittävästi palloa, koska jouduin vatsataudin takia jättämään parin päivän treenit väliin. Kyllä se ottelussa näkyi.
-Koska jalat eivät liikkuneet niin kuin piti, en ollut ajoissa tilanteissa ja jouduin monta kertaa vippaamaan kädellä, kuvasi Jarkko peliään.
Jarkon urakka jatkuu lauantaina, jolloin pelataan nelinpeli. Jarkon parina on Henri Kontinen, Bosnia ja Hertsegovinalta pelaavat perjantainen sankaripelaaja Basic ja Tomislav Brkic.
Suomen pari menee otteluun veitsi kurkulla -tilanteessa. Jotta Suomella olisi mahdollisuus voitti Bosnia ja Hertsegovina, nelinpeli on voitettava.

Suomi – Bosnia ja Hertsegovina 0-2