Billie Jean King Cup pelataan Vierumäellä 12.-15.4.2022 – ”Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina erityistä.”

28.1.2022  |  09:00  |  Yleinen

Billie Jean King Cup (entinen Fed Cup) rantautuu Suomeen 12.-15.4.2022, kun Vierumäellä pelataan  Eurooppa/Afrikka II-ryhmän -turnaus.

Suomen naisten maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa Vierumäellä noususta I-ryhmään. Suomi hakee toista kertaa peräkkäin paikkaa sarjaporrasta ylempää. Vuonna 2020 Talin Tenniskeskuksella pelatussa turnauksessa Suomi jäi yhden otteluvoiton päähän noususta (lue lisää).

Suomen lisäksi 7 maata tavoittelee nousua I-ryhmään

Suomen naisten maajoukkueen (maailman ranking 51.) lisäksi Vierumäen kentillä nähdään seitsemän muuta maata. Vuonna 2020 pelatusta turnauksesta tutut Israel (60.), Tunisia (53.) sekä Egypti (55.) ovat jälleen mukana. Lisäksi turnaukseen osallistuvat edellisen Eurooppa/Afrikka III-ryhmän turnausvoittajat Norja (58.) sekä Liettua (62.) ja I-ryhmästä tasoa alemmas tippuneet Kreikka (37.) ja Luxemburg (45.).

Turnauksessa pelaavien joukkueiden kokoonpanot julkaistaan 14.3. Suomen joukkueen kapteenina toimii Emma Laine.

-Ensinnäkin, mahtavaa päästä pelaamaan sillä viime vuonna koronatilanteen takia jäi maajoukkuepelit välistä. Todella hyvät fiilikset, kun saatiin kotikisat jälleen Suomeen ja hienoa päästä Vierumäelle pelaamaan. Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina erityistä. Odottavaisin tunnelmin mennään kevättä kohti, kertoi innostunut kapteeni Emma Laine.

Anastasia Kulikova & Laura Hietaranta, Fed Cup 2020

-Tavoite on I-ryhmään nousu. Viime kerralla päästiin pelaamaan noususta ja se oli erittäin lähellä. Kovia maita on vastassa ja mahdollista on, että muutama maailman top 10 pelaaja Vierumäellä nähdään. Suomalaiset ovat kuitenkin olleet hyvässä iskussa ja on ollut ilo seurata pelaajien otteita viime aikoina. Mahdollisuudet nousuun meillä on, päätti kapteeni Laine.

Eurooppa/Afrikka II-ryhmän turnaus pelataan Vierumäellä kahdessa neljän maan lohkossa. Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään. Samaan tapaa molempien lohkojen kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet maat kohtaavat, joista hävinneet tippuvat sarjaporrasta alemmas Eurooppa/Afrikka III-ryhmään.

Suomen Tennisliitto haki ja sai naisten maajoukkueturnauksen järjestettäväkseen nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Vuonna 2019 Suomi onnistui nousussa Eurooppa/Afrikka III-ryhmästä Talin Tenniskeskuksella ja samassa paikassa 2020 järjestetyissä nousukarsinnoissa Suomi jäi otteluvoiton päähän noususta I-ryhmään (katso tulokset täältä). Vuonna 2021 Eurooppa/Afrikka II-ryhmän turnausta ei pelattu koronatilanteen takia.

BILLIE JEAN KING CUP

Jaa:

Seuraava uutinen: Eriksson ja Heinonen… →