Bibaninalle uran ensimmäinen ja Paldaniukselle kolmas kaksinpelin ITF-turnausvoitto

28.4.2023  |  14:20  |  Raportit

20230211 Helsinki. Tennisliigan finaalitapahtuma Talin tenniskeskus. Kuvaaja Vesa Koivunen

Daria Bibanina ja Oskari Paldanius juhlivat kaksinpelin mestaruuksia ITF-junioriturnauksessa Virossa.

Smash-Kotkan Bibaninalle kisavoitto kansainvälisellä alle 18-vuotiaiden kiertueella oli ensimmäinen laatuaan. Finaalissa sijoittamaton suomalaispelaaja kukisti kuudenneksi sijoitetun virolaisen Marie Johanna Lapimaan 6-2, 3-6, 6-1.

”Finaali oli suhteellisen tiukka, vastustajalla oli varmat peruslyönnit ja erinomainen syöttö. Itselläni oli selkeä suunnitelma, pelata omaa aggressiivista peliä, joka toi hyviä tuloksia aikaisemminkin. Molempia jännitti myös paljon, ja sen huomasi. Loppuun asti piti olla hereillä, eikä hätäillä liikaa. Tämä ensimmäinen ITF- kisavoitto merkitsee minulle paljon!”

Bibanina ylsi myös nelinpelin loppuotteluun latvialaisen parinsa kanssa.

Pojissa Smashin Paldanius jatkoi vahvaa alkuvuoden virettään. Kuudenneksi sijoitetun suomalaisen kauden toinen ja uran kolmas ITF-turnausvoitto irtosi voitolla ruotsalaisesta Patrik Munkhammarista 6-1, 0-6, 6-4.

”Finaali alkoi helposti. Vastustaja teki kaikki virheet ja ei tarvinnut kuin lyödä palloa kenttään. Toisessa erässä vastustaja ei tehnyt virheen virhettä ja hän käytti lyhyitä krosseja todella hienosti. Tämän takia pelasin liian rohkeasti ja tein paljon helppoja virheitä. Kolmas erä alkoi huonosti, kun uudet pallot sinkoili minulta takaseinään. Piti ottaa kierroksia alaspäin ja pelata vain pallo kenttään. Lopulta taistelu kääntyi minulle. Olen ihan tyytyväinen siinä mielessä, että olen onnistunut voittamaan pelejä ilman ensimmäistä syöttöä. Pelissä on vielä paljon parannettavaa, jota aletaan ensi viikolla massalla kehittämään.”