Viikkokatsaus 17/2023 – Ruusuvuori kohtaa Alcarazin Madridin Mastersissa, Heliövaara/Glasspool toisella kierroksella

28.4.2023  |  08:44  |  Raportit

Viikonloppu saa jännittävän alun, kun Ruusuvuori kohtaa Alcarazin Madridissa. Heliövaara/Glasspool ovat edenneet myös jatkoon turnauksessa. Suomalaisjuniorit pelaavat loppuotteluissa Viron ITF-kilpailussa.

Ruusuvuori kohtaa Alcarazin Madridissa, Heliövaara myös jatkossa

Kauden neljäs Masters-kilpailu on käynnissä Espanjassa Madridissa. Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat edenneet kilpailun avauskierrokselta jatkoon.

Ruusuvuori (ATP-41) kohtasi keskiviikkona kilpailun ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen Ugo Humbertin (ATP-77). Suomalainen voitti tasaisen kahden erän ottelun 7-6(6), 7-6(4). Ruusuvuori on nyt voittanut molemmat pelaajien keskinäisistä otteluista.

Toisella kierroksella vastus on kovin mahdollinen, kun Ruusuvuori kohtaa turnauksen ykkössijoitetun Carlos Alcarazin (ATP-2). Ottelu on ohjelmassa perjantaina aikaisintaan klo 17.00. Pelaajat ovat kohdanneet toisensa kerran aikaisemmin Miamissa vuonna 2021. Silloin Ruusuvuori kukisti nuoren espanjalaisen kolmessa erässä.

Heliövaara (nelinpelin ATP-11) ja Lloyd Glasspool (ATP-11) ovat edenneet nelinpelissä toiselle kierrokselle. Kuudenneksi sijoitettu suomalais-brittiläinen pari kukisti ensimmäisellä kierroksella kaksinpelaajat Hubert Hurkacz (ATP-15)/Ben Shelton (ATP-38) lukemin 6-4, 7-6(4). Toisella kierroksella pari kohtaa voittajan ottelusta Felix Auger-Aliassime/Denis Shapovalov Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.

Myös Ruusuvuori oli mukana nelinpelissä Madridissa yhdessä Alejandro Davidovich Fokinan (ATP-35) kanssa. Pari kuitenkin hävisi ensimmäisellä kierroksella Marcelo Melolle (nelinpelin ATP-45) ja Alexander Zvereville (ATP-16) 7-6(6), 6-3.

Suomalaisista lisäksi Otto Virtanen (ATP-114) oli mukana Madridin Masters-kilpailun karsinnoissa. Karsintojen neljänneksitoista sijoitettu Virtanen kuitenkin taipui karsintojen ensimmäisellä kierroksella Andrea Vavassorille (ATP-164) kolmessa erässä 1-6, 7-6(5), 2-6. Vavassori lopulta karsi itsensä läpi pääsarjaan ja kukisti ensimmäisellä kierroksella Andy Murrayn.

ATP MASTERS 1000 | MADRID

Kuva: Corinne Debreuil / ATP

Niklas-Salminen hävisi puolivälierissä Italiassa

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-97) pelasi kuluvalla viikolla Italiassa Roomassa ATP Challenger -kiertueella yhdessä Diego Hidalgon (ATP-93). Turnauksen neljänneksi sijoitettu pari kukisti ensimmäisellä kierroksella belgialaiset Joris De Loore/Michael Geerts 6-4, 7-6(4). Niklas-Salmisen ja Hidalgon tie kuitenkin katkesi puolivälieriin, josta jatkoon eteni Andrey Golubev/Denys Molchanov lukemin 6-3, 2-6, 10-4.

ATP CHALLENGER 75 | ITALIA

ITF-kiertueella oli mukana suomalaisia kuluvalla viikolla. Ella Haavisto ylsi parhaana suomalaisena Turkissa toiselle kierrokselle. Anastasia Kulikovan ja Aleksi Löfmanin tie puolestaan katkesi ensimmäiselle kierrokselle. Lisäksi useita suomalaisia pelasi ITF-kilpailuiden karsinnoissa.

W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Suomalaisjunioreita finaalissa Virossa

Tällä viikolla suomalaisjunioreita pelasi kansainvälisissä kilpailuissa Virossa, Tšekissä ja Portugalissa.

Viron junioreiden ITF-kilpailussa Oskari Paldanius (Smash) ja Daria Bibanina (Smash-Kotka) ovat edenneet kaksinpelien loppuotteluun. Paldanius on poikien sarjan kuudenneksi sijoitettu ja Bibanina puolestaan edennyt loppuotteluun sijoittamattomana pelaajana. Vahvaa viikkoa pelaava Bibanina on edennyt myös kilpailun nelinpelin finaaliin yhdessä latvialaisen parinsa Sofija Zarinan kanssa. Kaksinpelin loppuottelut ovat ohjelmassa perjantaina klo 10 alkaen.

Portugalissa puolestaan Milla Kotamäki (TaTS) on edennyt nelinpelin semifinaaliin Tennis Europen alle 14-vuotiaiden super kategorian kilpailussa.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TSEKKI
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, SUPER KATEGORIA | PORTUGALI

Jaa:

Seuraava uutinen: Bibaninalle uran ensimmäinen… →