Ruusuvuori taipui Alcarazille tiukasti kolmessa erässä Madridissa – ”Super siisti kokemus pelata keskuskentän yleisön edessä Carlosta vastaan”

28.4.2023  |  19:48  |  Raportit

Emil Ruusuvuori taipui Madridin Masters-kilpailun toisella kierroksella kilpailun ykkössijoitetulle Carlos Alcarazille 2-6, 6-4, 6-2.

Ruusuvuori (ATP-41) sai toisen kierroksen otteluun erinomaisen lähdön kotikentällään pelannutta Alcarazia vastaan. Suomalaisen painavat peruslyönnit sekä syöttö toimi Madridin nopealla keskuskentällä ja maailmanlistan 2. sijalla majaileva espanjalainen oli vaikeuksissa. Ensimmäinen syötönmurto nähtiin ottelun neljännessä pelissä, kun Ruusuvuori onnistui käyttämään Alcarazin syötössä toisen murtopallon hyväkseen ja siirtyi erässä 3-1 johtoon. Vakuuttavasti esiintynyt Ruusuvuori ei kohdannut erässä ainuttakaan murtopalloa ja voitti jokaisen omalla ykkössyötöllä käynnistyneen pisteen. Lopulta ensimmäinen erä kirjattiin 6-2 suomalaiselle, kun Alcarazin rystylyönti suuntasi verkkoon Ruusuvuoren palautuksen jälkeen.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti, kun molemmat pelaajat esittivät korkeatasoista tennistä. Erän pisin syöttövuoro nähtiin kuudennessa pelissä Alcarazin syöttäessä. Ruusuvuorella oli pelissä yhteensä viisi murtopalloa, mutta turnauksen kärkisijoitettu espanjalainen ei taipunut ja tasoitti tilanteen 3-3 lukemiin. Alcaraz hyödynsi hetkensä ja heti perään mursi Ruusuvuoren syötön ensimmäistä kertaa ottelussa. Lopulta toisen erän lukemat kirjattiin 6-4 Alcarazille.

Kolmas erä käynnistyi ykkössijoitetun Alcarazin tahdissa, kun espanjalainen siirtyi 2-0 johtoasemaan heti erän alussa. Ruusuvuori ei enää pystynyt kuromaan takamatkaa kiinni. Alcaraz eteni lopulta Madridin Masters-kilpailun kolmannelle kierrokselle lukemin 2-6, 6-4, 6-2.

Ottelu oli pelaajien toinen kohtaaminen ATP-kiertueella. Ensimmäisen ottelun Miamissa vuonna 2021 Ruusuvuori vei nimiinsä kukistamalla nuoren espanjalaisen niin ikään kolmessa erässä.

”Otetaan positiiviset asiat mukaan ja katsotaan missä voidaan parantaa.”

Ottelun jälkeen kuultiin tyytyväinen Ruusuvuori tappiosta huolimatta. Kaksi ensimmäistä erää erityisesti olivat suomalaiselta tasokkaita.

”Tosi hieno kokemus. Kaksi erää loistavaa tennistä ja pistettiin vastustaja kunnolla ahdinkoon ja haastettiin niin paljon, kun pystyttiin. Tokassa erässä breikki oli lähellä. Ihan pieni fokuksen karkaaminen muutamassa pisteessä ja sen jälkeen menee vaikeaksi, kun kaveri haistaa mahdollisuutensa.”

”Otetaan positiiviset asiat mukaan ja katsotaan missä voidaan parantaa. Kuitenkin super siisti kokemus pelata keskuskentän yleisön edessä Carlosta vastaan vaikka omalla puolella ei katsojat ollutkaan.”

ATP MASTERS 1000 | MADRID

Suomalaisista Harri Heliövaara on jatkossa Madridissa. Heliövaara (nelinpelin ATP-11) ja Lloyd Glasspool (ATP-11) ovat edenneet nelinpelissä toiselle kierrokselle. Kuudenneksi sijoitettu suomalais-brittiläinen pari kukisti ensimmäisellä kierroksella kaksinpelaajat Hubert Hurkacz (ATP-15)/Ben Shelton (ATP-38) lukemin 6-4, 7-6(4). Toisella kierroksella pari kohtaa kanadalaiset Felix Auger-Aliassime (ATP-9)/Denis Shapovalov (ATP-27). Ottelu ei ole lauantain ohjelmassa.

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 18/2023 – →