Tennisleijona Nieminen vei Suomen voittoon

8.4.2007  |  18:00

Kypros kukistui Davis Cupissa 3-2

Timo Nieminen näytti leijonankyntensä Davis Cup-ottelussa Nikosiassa sunnuntaina. Hän vei määrätietoisella pelillä voiton Kyproksen kakkospelaaja Photos Kalliasista luvuin 2-6, 6-2, 6-0, 6-1 ja samalla Suomen toiselle kierrokselle.
Kapteeni Joakim Berner oli harjoittanut Timoa 10 päivää kohtaamaan Photos Kallias, jonka pelitapa tiedettiin, olihan Timo kohdannut hänet kerran aiemmin. Kyproksen kapea materiaali myös tiedettiin, joten oli selvää, että sunnuntain kakkosten kaksinpeli olisi hänen kolmas ottelunsa kolmessa päivässä ja juostut kilometrit tuntuisivat hänen jaloissaan.
-Takaraja piti ottaa haltuun, sillä muuten Photos olisi päässyt pyörittämään peliä, totesi Timo ottelun jälkeen.
Tuskin koskaan on nähty näin määrätietoista, keskittynyttä ja voitontahtoista Timo Niemistä kuin Nikosiassa. Hän jaksoi kylmän rauhallisesti vetää pitkiä palloralleja, painostaa Kalliasin rystyä ja pitää hänet takakentällä.
Ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Kallias mursi Niemisen kaksi kertaa ja meni 3-0 johtoon, kun alkoi sade, joka piti pelaajat kentältä liki kaksi tuntia. Sadetauon jälkeen Kallias vei ensimmäisen erän 6-2. Toinen erä alkoi hieman hermostuneella pelillä eikä 2-2 tilanteessa kumpikaan ollut vielä pitänyt syöttöään. Siten Niemisen taktiikka alkoi toimia ja hän vei peräti 15 peliä yhteen pötköön: toinen erä päättyi 6-2 ja kolmas puhtaasti 6-0. Neljättä erää Nieminen johti 4-0, kun menetti oman syöttönsä ja voittoputki katkesi. Kaksi seuraavaa peliä Nieminen vei sitten nimiinsä. Ottelun viimeisessä pelissä pelattiin 19 pistettä, mutta sen viimeisen, tärkeimmän voitti Nieminen.
Suomen muu joukkue Jarkko Nieminen, Juho Paukku ja Tuomas Ketola hyppäsi kentälle. Kapteeni Berner ja fysio Seppo Pehkonen liittyivät joukkoon, joka heitti Suomen lippua heiluttaneen Timo Niemisen muutaman kerran ilmaan.
-Tämä oli tärkeä voitto, pysymme nyt varmasti II ryhmässä ja pääsemme tavoittelemaan nousua, sanoi Berner. – Timo noudatti laadittua taktiikkaa aivan uskomattoman kylmäpäisesti. En ollut yhtään huolissani ensimmäisen erän menetyksestä. Uskoin, että oli vain ajan kysymys, koska Timon peli aukeaa.
Suomi kohtaa toisella kierroksella Latvian, joka voitti kotikentällään Jurmalassa Bulgarian. Ottelu pelataan 20.-22.7. Suomessa. Pelipaikka ilmoitetaan parin viikon sisällä. Kypros pelaa säilymisestä II ryhmässä Bulgarian kanssa kotikentällä samana viikonloppuna.