Australiassa loistava Ruusuvuori ensi kertaa Davis Cupiin – katso koko joukkue

24.1.2017  |  11:26

 

Australian avoimissa loistavasti pelaava Emil Ruusuvuori, 17, on valittu Davis Cup -joukkueeseen Georgiaa vastaan. Ruusuvuoren lisäksi Suomea edustavat 3.-5. helmikuuta pelattavassa Euroopan/Afrikan lohkon II ryhmän maaottelussa Harri HeliövaaraPatrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa. Suomen kapteenina toimii tuttuun tapaan Kim Tiilikainen.

– On tosi hienoa päästä ensimmäistä kertaa aikuisten maajoukkueeseen. Meillä on hyvä jengi kasassa. Tunnemme toisemme hyvin, joten joukkuehenki on varmasti loistava, Ruusuvuori kommentoi.

Hän voitti Melbournessa Australian Lucas Vuradinin 7-6, 6-1 ja selviytyi näin poikien Grand Slamin kaksinpelissä kolmannelle kierrokselle. 

– Pelini oli kaikin puolin parempaa kuin ensimmäisellä kierroksella. Ja kun peli sujui, oli helppo nauttia isomman kentän tunnelmasta, Ruusuvuori sanoo.

Hän pelaa keskiviikkona Australian avointen kolmannella kierroksella nelinpelipariaan, Tsekin Michael Vrbenskya vastaan.

Myös Henri Kontinen pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona. Hän ja australialainen nelinpeliparinsa John Peers kohtaavat puolivälierässä Australian kaksikon Chris Guccione/Sam Groth. Kontinen joutuu harmikseen jättämään Davis Cupin Georgiaa vastaan väliin.

– Suomen edustaminen on aina kunnia, ja olisin mielelläni joukkueen mukana. Joudun kuitenkin ottamaan ensi viikon levon kannalta ja kuntouttamaan Australian jälkeen fyysisiä vaivojani, Kontinen sanoo.

 

Georgia-Suomi: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-G2-EPA-M-FIN-GEO-01

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Tourin yksilösarjassa… →