Antonen, Forsström ja Stenfors SEB JGP-kisan tuplavoittajiksi Talissa

31.3.2014  |  09:35

Kaikkiaan 299 junioria valloitti Talin Tenniskeskuksen, kun pelattiin neljässä päivässä 10v, 12v, 14v ja 16v -ikäluokkien toiset osakilpailut HVS:n järjestäminä.
Tuplavoittajiakin kisassa saatiin, kun TVS:n Veera Antonen, MLK:n Lucas Forsström ja PVS:n Patrick Stenfors voittivat sekä kaksin- että nelinpelin.
Viimeisenä kaksinpelien finaaleista päättyi T10-luokka, jossa SEB JGP-loppuotteluun ensimmäisen kerran päässeet taitavat Lappeenrannan Laura Hietaranta ja Kuopion Asta Miettinen mittelivät pitkään ja tunteikkaasti. Laura johti ottelutie-breakia jo 8-1, mutta Asta nappasi vielä viisi pistettä. Ensimmäisen SEB JGP:n voitto tuli Lauralle lopulta 10-6. Myös HVS:n Anniina Nurmiselle ja Sofie Erlundille JGP-tason finaalipaikka nelinpelissä oli ensimmäinen, mutta vielä tällä kertaa voitto lipui virolaistytöille.
HVS:n Peppi Ramstedt otti jo toisen SEB JGP-voiton tänä vuonna T12-luokassa, kun voitti JTS:n Lotta Heiskasen, nelipelissä energinen Peppi oli loppuottelussa, mutta luokkavoitto meni HyTS:n Emilia Kullalle ja TaTS:n Emilia Salolle.
TVS:n Veera Antonen hävisi neljässä ottelussaan vain kahdeksan peliä, niistä puolet T14-loppuottelussa HLK:n Bea Kivikoskelle. Tytöt olivat vastakkain nelinpelinkin loppuottelussa, jonka Veera voitti parinaan seurakaveri Eeva Heinonen.
T16-luokan finaalissa Smashin Nikita Liebkindin vasen pohje kipeytyi jo ensimmäisessä erässä, mutta hammasta purren ”Niki” jatkoi loppuun asti ja voitti vaiherikkaassa ottelussa TaTS:n Matilda Vainion luvuin 7-5, 6-4. Nelinpelin voiton veivät LVS:n Linnea Koskinen ja TaTS:n Karolina Hakala.

Maarianhaminen Lucas Forsström joutui kolmieräiseen välierissä HLK:n Elias Ruusuvuoren kanssa, mutta loppuottelussa voitto OVS:n Andreas Sillastesta tuli jo hieman helpommin. Samat pojat olivat myös nelinpelin finaalissa ja sama oli lopputuloskin: Lucas voitti Lo-Ten Herman Virtasen kanssa Andreasin ja Santtu Savusalon.
P12-luokan finaali käytiin espoolaispoikien kesken. ETS:n Oliver Saarinen voitti EVS:n Max Chydeniuksen. Nelinpelin finaalissa Oliver ja HVS:n Oskar Antinheimo kokivat tappion ÅLK:n Tuomas Rikkoselle ja Iiro Vasalle.
Reilusti pituuseroa oli P14-luokan finalisteilla. Jo 180-senttinen Smashin Anttoni Kinnunen joutui antamaan periksi hyvin liikuvalle TaTS:n Roni Rikkoselle.  Roni oli lähellä tuplavoittoa, mutta joutui seurakaverinsa Otto Meskasen kanssa taipumaan finaalin ottelutie-breakissa HLK:n August Ehrnroothille ja Smashin Herman Tiaiselle 7-10.
Patrick Stenfors voitti P16-luokassa kaksin- ja nelipelin. Kaksinpelin puolivälierissä JTS:n Masi Sarpola pakotti Patrickin kolmieräiseen, mutta finaalivoitto LVS:n Oskar Niemisestä tuli kahdessa erässä. Tässäkin luokassa kaksinpelin finalistit kohtasivat myös nelinpelin loppuottelussa. Patrickin parina oli VarTen Ilari Vesanen, Oskarin parina HVS:n Mikko Rouvala.

Kahteen ensimmäiseen osakilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin upea SEB:n lahjoittama palkinto. Arpa suosi HVS:n Aleksi Löfmania, joka pääsee huoltajan kanssa seuraamaan Wimbledonin tennisturnausta kahdeksi päiväksi ensi kesänä.
Kisan SEB Fair Play -palkinto meni HVS:n Anna Laaksoselle.

SEB JGP 10v, 12v, 14v ja 16
2.osakilpailu 2014
27.-30.3.2014 Tali, Helsinki
Järj: HVS

Luokkien loppuottelutulokset
T10 Laura Hietaranta LTS – Asta Miettinen KTS 63 67 [10-6]
T12 Peppi Ramstedt HVS – Lotta Heiskanen JTS 62 63
T14 Veera Antonen TVS – Bea Kivikoski HLK 64 60
T16 Nikita Leibkind Smash – Matilda Vainio TaTS 75 64
P10 Lucas Forsström MLK – Andreas Sillaste OVS 64 62
P12 Oliver Saarinen ETS – Max Chydenius EVS 63 61
P14 Roni Rikkonen TaTS – Anttoni Kinnunen Smash 62 64
P16 Patrick Stenfors PVS – Oskari Nieminen LVS 64 63

Nelinpeli
T10 Christin Klettenberg/Aurelia Riga Viro – Sofie Erlund/Anniina Nurminen HVS 63 61
T12 Emilia Kulta HyTS/Emilia Salo TaTS – Valeria Isaeva LVS/Peppi Ramstedt HVS 64 60
T14 Veera Antonen/Eeva Heinonen TVS – Bea KivikoskiHLK/Fanny Törn OVS 63 60
T16 Linnea Koskinen LVS/Karolina Hakala TaTS – Sofia Laaksonen HVS/Julia Rantanen TaTS 64 61
P10 Lucas Forsström MLK/Herman Virtanen Lo-Te – Santtu Savusalo/Andreas Sillaste 64 64
P12 Tuomas Rikkonen/Iiro Vasa ÅLK –  Oskar Antinheimo HVS/Oliver Saarinen ETS 62 63
P14 August Ehrnrooth HLK/Hermanni Tiainen Smash – Otto Meskanen/Roni Riikonen TaTS 36 64 [10-7]
P16 Patrick Stenfors PVS/Ilari Vesanen VarTe – Oskari Nieminen LVS/Mikko Rouvala HVS 62 62

Jaa:

Seuraava uutinen: Kosonen ja Timonen… →