Ammattilaistennisjärjestelmään uudistus: ATP- ja WTA-pisteet palaavat alimmalle ammattilaisturnaustasolle

23.5.2019  |  22:44  |  Artikkeli

Kansainvälinen Tennisliitto ITF tiedotti torstaina 23.5. ammattilaistenniksen järjestelmän muutoksista. ATP- ja WTA-pisteet palaavat alimmalle ammattilaisturnaustasolle.

Uusi ammattilaistenniksen rakenne astui voimaan tämän vuoden alussa. ITF World Tennis Tourin rakenteesta ja toiminnasta on käyty paljon keskustelua ja nyt ITF, miesten ammattilaisjärjestö ATP ja naisten ammattilaisjärjestö WTA ovat sopineet muutoksista ammattilaistennikseen. Tehtävien muutosten tarkoituksena on edelleen selkeyttää ja parantaa polkua ammattilaisuuteen.

Yhtenä isona osana kokonaisuutta on ATP- ja WTA-pisteiden palaaminen ITF World Tennis Tourin $15,000 turnauksiin. ATP-pisteet palaavat myös miesten $25,000 turnausten alkukierroksille – naisten $25,000 turnauksissa pisteet ovat jo olleet. Lisäksi karsintakaavioiden koot palaavat 48 pelaajan kokoisiksi. Katso uudet turnausten rankingpistetaulukot täältä. ATP- ja WTA-pisteet palautuvat pelaajien tilastoihin takautuvasti – pisteet otetaan huomioon alkaen 1.8.2018. Uudet rankingit astuvat voimaan 5.8.2019.

Tänä vuonna tutuksi tulleita ITF-pisteitä jaetaan $15,000 ja $25,000 kilpailuiden karsinnoissa. Kilpailuihin sisäänpääsyn ensisijaisina perusteina säilyvät ATP- ja WTA-ranking, joita seuraa ITF-ranking. Muutoksessa säilyy top 100 -junioreille varatut paikat – muutoksen myötä kolmelle korkeimman ITF juniorirankingin omaavalle pelaajalle varataan paikat $15,000 turnauksiin.

Lue ITF:n tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuopion Tennisseura: Miesten… →