Ammattilaiskiertueiden paluu: suomalaispelaajien tilannekatsaus

13.8.2020  |  09:51  |  Artikkeli

Ammattilaiskiertueiden ottelut ovat jo käynnistyneet naisten osalta. Myös miesten ATP-kiertue on käynnistymäisillään, kuten ovat myös ITF- ja ATP Challenger -kiertueet. Tässä artikkelissa on käyty läpi suomalaispelaajien paluusuunnitelmia. Emil Ruusuvuori pelaa US Openissa – Henri Kontinen jättää puolestaan Yhdysvalloissa pelattavat turnaukset väliin koronavirustilanteesta johtuen. Naisissa ensimmäisenä on liikkeellä Anastasia Kulikova, joka pelaa neljän viikon turnausputken Italiassa 24.8. alkaen.

Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori, 21, lähtee Atlantin toiselle puolelle tulevana lauantaina 15.8. Ruusuvuorella (ATP-101) on edessään uudet ajat: debyytit ATP Masters -tasolla ja Grand Slam -turnauksen, US Open, pääsarjassa. Ruusuvuori on Cincinnatin Masters-turnauksen karsinnoissa ja suoraan US Openin pääsarjassa. Cincinnatin Masters-turnaus pelataan koronavirustilanteesta johtuen poikkeuksellisesti New Yorkissa 20.-28.8. US Openin valmistavana turnauksena. Lue Ruusuvuoren viimeisimmät kuulumiset täältä.

Henri Kontinen

Nelinpelin maailmanlistan 30. Henri Kontinen, 30, ei pelaa Cincinnatin Masters-turnausta eikä US Openia koronavirustilanteen johdosta.

– Vallitsevan tilanteen johdosta olen päättänyt etten matkusta Yhdysvaltoihin. Toivottavasti tilanne paranee ja sen myötä tarkoitukseni olisi aloittaa kausi Euroopassa, kommentoi Kontinen.

Patrik Niklas-Salminen

23-vuotias Patrik Niklas-Salminen (ATP-429) ei avaa kansainvälisiä otteluitaan ennen 31.8. Suomalaispelaajan kalenterissa on seuraavaksi Hämeenlinnassa 21.-23.8. pelattava TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu. Niklas-Salminen kertoo rakentavansa syksyn kalenteriaan ITF- ja ATP Challenger -turnauksilla.

Harri Heliövaara

Tokion olympialaisiin tähtäävä Harri Heliövaara, 31, ei pelaa kansainvälisiä otteluita elokuun aikana. Heliövaara (nelinpelin ATP-139) pelaa seuraavaksi Hämeenlinnan TEHO Sport Finnish Tourin 21.-23.8. Syyskuusta alkaen Heliövaaran kalenteri rakentuu ATP Challenger -turnausten pohjalta.

Otto Virtanen

Otto Virtanen, 19, on myös kentällä Hämeenlinnan TEHO Sport Finnish Tourilla 21.-23.8. Tämän jälkeen alkavat ammattilaiskiertueen ottelut, kun Virtaselle (ATP-728) on myönnetty villi kortti Tsekin Ostravassa pelattavaan ATP Challenger -turnaukseen 31.8.-6.9.

Taneli Tenhunen

Tokion paralympialaisiin tähtäävällä Taneli Tenhusella, 34, ei vielä ole tiedossa milloin pyörätuolitenniskiertueen turnaukset jatkuvat. Kansainvälinen Tennisliitto ITF on ilmoittanut ettei turnauksia järjestetä ennen 31.8., mutta paluusta ei vielä ole tiedotettu mitään. Tenhunen kertoo viettäneensä kesän treenikentillä ja palo kisaamaan on kova.

Oona Orpana

Suomen naisten ykköspelaaja Oona Orpana, 19, kertoi kesäkuun alussa siirtäneensä ammattilaisottelut tauolle (lue lisää).  Tulevana syksynä Orpana (WTA-503) nähdään kotimaisessa TEHO Sport Tennisliigassa Smash-Kotkan riveissä, mutta ammattilaisottelut ovat edelleen tauolla. Orpana kertoo suorittavansa viimeistä vuottaan lukiossa ja tulevan lukuvuoden aikana ei ohjelmassa ole ammattilaisotteluita.

Anastasia Kulikova

Kesällä Suomen kansallisia turnauksia hallinnut Anastasia Kulikova, 20, avaa kansainväliset ottelunsa 24. päivä elokuuta alkavalla viikolla. Kulikovan (WTA-530) on tarkoitus pelata neljä perättäistä massaturnausta Italiassa. Ensin on vuorossa kaksi 15.000 dollarin ITF-turnausta ja sitten kaksi 25.000 dollarin ITF-turnausta.

Alexandra Anttila

19-vuotias Alexandra Anttila (WTA-1230) kertoo suorittavansa ylioppilaskirjoituksia syyskuussa. Tämän jälkeen hänen kilpailukalenterinsa on auki johtuen koronavirustilanteesta. Hän kertoo suunnittelevansa pelaavan ITF-ammattilaisturnauksia tilanteen sallimissa rajoissa.

Laura Hietaranta

Laura Hietarannan, 16, suunnitelmissa on pelata ITF-juniorikiertueen kovatasoisia turnauksia syksyllä. Ensimmäisenä mahdollisuutena on syyskuun puolivälissä Unkarissa pelattavat 1. ja 2. kategorian turnaukset. Hietaranta sanoo, että hänet saatetaan nähdä myös TEHO Sport Finnish Tourilla Suomessa.

Liisa Vehviläinen

Liisa Vehviläinen, 19, suorittaa myös ylioppilaskirjoituksia syksyllä, eikä ennen niitä ole ohjelmassa kansainvälisiä otteluita. Vehviläisen kalenterissa ovat nyt Suomessa pelattavat TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailut Savonlinnassa 21.-23.8. ja Jyväskylässä 4.-6.9.

Ella Haavisto

Ella Haaviston, 18, suunnitelmissa on pelata kotimaan kilpailuja. Ensimmäisenä on vuorossa Savonlinnan TEHO Sport Finnish Tour 21.-23.8. Kansainvälisten otteluiden osalta Haavisto epäilee aloittavansa vasta ensi vuoden puolella – riippuen koronavirustilanteesta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden SM-kilpailuiden päätöspäivät… →